ASEAN One Multicultural Festival Chiang Mai

Presentatie van culturele en nationale identiteiten individuele ASEAN landen.

De Tourism Authority of Thailand (TAT) organiseert op 10 en 11 juli het ‘ASEAN One Multicultural Festival’. Het evenement wordt gehouden in Chiang Mai bij Thapae Gate, de oostelijke toegangspoort van het oude omringde centrum van de Noord Thaise stad. Het ASEAN One Multicultural Festival is ingesteld als een centrum podium waar de 10 landen van de ASEAN hun eigen culturele overeenkomsten en unieke verschillen kunnen laten zien.

Middels vier verschillende zones worden de diverse culturele en nationale identiteiten van de individuele ASEAN landen aan het publiek gepresenteerd.

 ‘ASEAN One’:

Muzikale optredens van vooraanstaande zangers en andere muzikanten uit alle ASEAN landen. Hoogtepunt is de speciale gezamenlijke uitvoering door de zangers van het speciaal voor dit evenement geschreven ‘ASEAN One’ lied.

‘We are ASEAN’:

Beelden van de ASEAN bevolking en de lokale manier van leven in elk afzonderlijk land. De fascinerende beelden zullen worden getoond op de muur van de beroemde Thapae Gate.

‘ASEAN Pavilion’:

Hier worden de diverse culturele en nationale identiteiten van elk ASEAN land gepresenteerd. Dit middels een foto-expositie, demonstraties van het maken van kunst, kunstnijverheid en handgemaakte producten, evenals culturele optredens.

‘ASEAN Food’:

Breed scala van lokale gerechten uit elk ASEAN land. In deze zone kan de bezoeker op één plek kennis maken met de verschillende smaken van de ASEAN gerechten.