Auto industrie kiest voor Thailand

Goedkope productieplek en groeiende afzetplek.

De aankondiging van Mitsubishi om Nederland als productieland te verlaten is een van de voorbeelden dat Europa voor veel multinationals steeds meer aan betekenis verliest. Azië echter, wordt voor deze multinationals steeds belangrijker, zowel als goedkopere productieplek als groeiende afzetplek vanwege de welvaartstijging aldaar.

Veel auto’s die in Europa verkocht gaan worden zullen uit fabrieken in Thailand komen. Sinds enkele jaren is Thailand de grootste auto producent van Zuidoost-Azië. Vele auto fabrikanten wereldwijd hebben er inmiddels dan ook een productiehal. Thailand beschikt over een goede infrastructuur en heeft een gunstige strategische ligging in het hart van Azië. Veel multinationals vestigen zich in Thailand om van hieruit de Aziatische markt te voorzien.

De auto industrie in Thailand groeit op dit moment zeer sterk en de Thaise overheid heeft de automobiel industrie aangemerkt als een van de belangrijkste sectoren in het land. Dit heeft geleid toe een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor buitenlandse automobiel producenten.