Ayutthaya weer open voor toeristen

Historisch centrum Ayutthaya voor 90% opgedroogd.

Ayutthaya, de oude hoofdstad van het Koninkrijk Thailand, werd zwaar getroffen door de overstromingen die Thailand enkele maanden geteisterd hebben. Hoewel de historische stad weer voor het publiek toegankelijk is zijn de sporen die de overstromingen hebben achtergelaten nog goed zichtbaar. Op dit moment is het historische gedeelte van Ayutthaya alweer voor zo’n 90% opgedroogd en voor het publiek toegankelijk. De enige belangrijke tempel van Ayutthaya welke nog steeds door het hoogwater overspoeld wordt is Wat Chaiwatthanaram. Dit heeft te maken met het feit dat het wegpompen van het water zeer zorgvuldig moet gebeuren omdat het te snel afwateren van het water de fundering van de tempel kan beschadigen.

In 2010 trok Ayutthaya ruim 6,5 bezoekers.

Overstromingen in dit deel van Thailand zijn niet ongebruikelijk, maar deze keer is de omvang wel extreem. Het hele historisch centrum van Ayutthaya en zijn omgeving zijn meer dan een maand overspoeld geweest door de overstromingen in Thailand. In sommige delen van Ayutthaya hadden de overstromingen een niveau bereikt van ongeveer 3 meter. Meer dan 100 historische monumenten in en rond het historische gedeelte van Ayutthaya werden getroffen door de overstromingen.

De oude stad Ayutthaya, ook wel het historisch centrum genoemd, werd in 1991 opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In dit gedeelte van Ayutthaya liggen vele prachtige ruïnes en tempels. In 2010 werd Ayutthaya door meer dan 6,5 miljoen toeristen bezocht waardoor het toerisme een belangrijke bron van inkomsten is.

Ayutthaya officiële start TAT campagne.

Vanwege de ligging in de nabijheid van Bangkok en zijn status als belangrijk cultureel en historisch icoon van Thailand is Ayutthaya gekozen als plek voor de officiële lancering van de nieuwe TAT (Tourism Authority of Thailand) campagne. De campagne met als titel ‘Beautiful Thailand’, wordt door de TAT ingezet om het toerisme naar Thailand na de massale overstromingen te promoten. Minister-president Yingluck Shinawatra bezocht Ayutthaya om de nieuwe TAT campagne te ondersteunen.

Wil je meer weten over Ayutthaya? Lees dan verder in ‘Ayutthaya, 4 eeuwen lang hoofdstad van het oude Thailand‘ en bekijk onze fotoreportage.