Bangkok 2e goedkoopste stad in Azië

6e goedkoopste bestemming wereldwijd.

Reisforum TripAdvisor heeft in zijn ‘Tripindex Cities 2013’ Bangkok gerangschikt als de 2e goedkoopste stad van Azië. De Vietnamese hoofdstad Hanoi wordt aangehaald als de goedkoopste bestemming in Azië, terwijl Singapore het duurste is. Hiermee overtreft Singapore Tokyo in Japan.

In de wereldwijde ranking van goedkoopste steden staat Bangkok op de 6e plaats, terwijl Hanoi hier naar de tweede plaats voorhuist. Sofia in Bulgarije is de meest goedkope stad wereldwijd. Op bijna vier keer de kosten van Sofia is Oslo in Noorwegen de duurste bestemming op de voet gevolgd door Zurich in Zwitserland.

Azië het meest betaalbare continent.

De Tripindex Cities 2013 laat zien dat Azië het meest betaalbare continent voor reizigers is, terwijl Europa het duurst is. Maar sommige Europese steden zoals Sofia, Warschau en Boedapest zijn hierin een uitzondering.

De Tripindex Cities van TripAdvisor is een jaarlijkse kostenvergelijking op basis van een avondje uit voor twee personen. Berekend worden: een overnachting in een vier-sterren hotel, twee cocktails, een twee-gangen diner inclusief fles wijn en taxivervoer (twee ritten van ca. 3,2 km).

De volledige rangschikking van de goedkoopste steden wereldwijd lees je op de Tripindex Cities 2013.

Wil je meer weten over Bangkok? Uitgebreide informatie over de ‘City of Angels’ lees je op onze webpagina ‘Bangkok’.