Bangkok 4e beste bestemming van Azië

18e van de wereld.

Bangkok is een van de top 10 Travellers’ Choice bestemmingen in Azië, maar staat niet in de mondiale top 10. Volgens de internationale reisbeoordelingswebsite TripAdvisor, die de top 25 van de beste Aziatische bestemmingen heeft samengesteld, is Bangkok de 4e beste bestemming van Azië. Daarmee is de Thaise hoofdstad 1 plek gestegen ten opzichte van het vorig jaar. Prominente bezienswaardigheden van Bangkok zijn de Grand Palace, Wat Pho (tempel van de liggende Boeddha) en Wat Arun (tempel van de dageraad). De andere top 5 bestemmingen in Azië zijn Siem Reap, Cambodja (1), Hanoi, Vietnam (2), Ubud, Indonesië (3) en Katmandu, Nepal (5). Opvallend is dat 13 van de 25 beste Aziatische bestemmingen in Zuidoost-Azië liggen.

In de 25 beste mondiale bestemmingen staat Bangkok gerangschikt als 18e. Het Cambodjaanse Siem Reap, dat in de Aziatische top 25 werd geklasseerd als 1e, is in de mondiale top uitgeroepen als 2e achter het Marokkaanse Marrakech.

Top 10 mondiale lijst:

  1. Marrakech, Marokko
  2. Siem Reap, Cambodja
  3. Istanbul, Turkije
  4. Hanoi, Vietnam
  5. Praag, Tsjechië
  6. Londen, Groot-Brittannië
  7. Rome, Italië
  8. Buenos Aires, Argentinië
  9. Parijs, Frankrijk
  10. Kaapstad. Zuid-Afrika

Wil je meer weten over Bangkok? Lees dan verder op onze informatiepagina ‘Bangkok’. Hier vind je uitgebreide informatie over deze ‘stad der engelen’.