Bangkok, Chiang Mai en een strandbestemming

Welke strandbestemming zal ik kiezen?

Veel toeristen die in Thailand op vakantie gaan maken een combinatie tip van Bangkok, Chiang Mai en een paar dagen aan het strand. Het land heeft vele strandbestemmingen die elk hun eigen sfeer uitstralen en daardoor ook hun eigen publiek trekken.

Phuket en Koh Samui.

Phuket en Koh Samui zijn twee populaire Thaise strandbestemmingen maar liggen op een behoorlijke afstand van Bangkok. Hoewel deze bestemmingen ook per bus (en Koh Samui tevens per veerboot) te bereiken zijn reizen de meeste vakantiegangers er per vliegtuig naar toe, zeker als men maar een beperkte tijd in Thailand heeft. Vlieg je naar Phuket dan kun je eventueel een vlucht boeken bij een van de budget luchtvaartmaatschappijen in Thailand. Voor Koh Samui zijn de opties hiervoor aanzienlijk beperkter en de tarieven van de tickets liggen bovendien ook een stuk hoger.

Beide strandbestemmingen staan bekend om zijn dure accommodaties, maar zowel Phuket als Koh Samui hebben ook een overvloed aan goedkope hotels.

Strandbestemmingen dichterbij Bangkok.

Zoek je een strandbestemming dichterbij Bangkok, dan zou je kunnen kiezen voor Hua Hin, Cha-am of zelfs Pran Buri, een half uur ten zuiden van Hua Hin. Al deze bestemmingen liggen ten zuidwesten van Bangkok. Andere opties zijn Pattaya en Koh Samet ten zuidoosten van Bangkok.

Hua Hin, Cha-am, Pran Buri en Koh Samet zijn rustiger dan Pattaya, al vind je hier ook wel rustigere stranden als je goed rondkijkt. Al deze strandbestemmingen zijn vanuit Bangkok gemakkelijk en goedkoop per bus te bereiken. Voor Koh Samet moet je wel rekening houden met een extra 30 minuten voor de veerboot. Genoemde reisdoelen beschikken allemaal over verblijfsaccommodaties in alle prijsklassen en uitstekende restaurants.

Kenmerken:

Pran Buri heeft de meest rustige stranden, Koh Samet de beste (eiland) sfeer, Hua Hin de beste strandhotels, Cha-am de beste visrestaurants en Pattaya het beste uitgaansleven.

Uitgebreide informatie over deze bestemmingen vind je op onze webpagina ‘Populaire bestemmingen in Thailand’.