Bangkok met kinderen

Welke activiteiten, verblijf en vervoer neem je in Bangkok met kinderen?

Je hoeft niet per se naar de stranden van Thailand voordat je kinderen van Thailand beginnen te houden. Bangkok is een van de meest kindvriendelijke steden van Azië. Maar de hitte, het verkeer en de wildgroei van de stad kunnen zorgen dat het een uitdaging wordt. Hieronder volgen enkele tips van activiteiten die je in de Thaise hoofdstad met kinderen zou kunnen ondernemen.

Tenzij je kind een van de zeldzame wonderkinderen is met een diepe interesse in Boeddhistische tempels, zul je merken dat de bezienswaardigheden in Bangkok waarschijnlijk niet noodzakelijkerwijs de dingen zijn die je kinderen willen zien. Gelukkig heeft de stad tal van attracties die aanlokkelijk zijn voor je kinderen en een flink aantal zijn ook leuk voor volwassenen.

Attracties met kinderen:

Lumpini Park

Het Lumpini Park is hands-down het beste park in Bangkok. Er zijn twee vijvers in het park waar je kunt kano’s, roeiboten en eend-vormige waterfietsen (60 baht per half uur, reddingsvest gratis) kunt huren. Als je rond de vijvers loopt of peddelt, houd je ogen dan open voor varanen, de ingezetenen van het park. Een aantal van deze jongens zijn wel twee meter lang. Maak je echter geen zorgen: hoewel ze kunnen kijken als komodo draken zijn ze niet gevaarlijk. Het park biedt twee grote speeltuinen, een ongeveer in het midden van het park en een rustigere halverwege de zuidkant van het park.

Het Lumpini Park is gemakkelijk bereikbaar vanaf de stations Sala Daeng BTS en Silom MRT.

Snake Farm

Een 500 meter ten westen van het Lumpini Park, aan de noordkant van Rama IV Road vind je het Queen Saovabha Memorial Institute’s Snake Farm. Mis niet de snake demonstraties de op weekdagen beginnen om 14.30u en in het weekend om 11.00u.

Openingstijden: ma-vr, van 9.00u tot 15.30u en in het weekend van 9.00u tot 13.00u. De entree voor volwassenen bedraagt 200 baht en voor kinderen 50 baht.

Dusit Zoo (Khao DIn)

Dusit Zoo is een ruime halve dag activiteit voor het hele gezin. De dierentuin herbergt alle favoriete dieren in combinatie met een verscheidenheid aan shows. Een van de leukste dingen in de dierentuin is het zelf voeden van de olifanten en de kamelen.

Dusit Zoo is gelegen nabij Chitladda Royal Palace in het noordwesten van de stad. Het is een korte taxirit vanaf het Victory Monument BTS-station (vraag de chauffeur om je naar Khao Din te brengen). De entree voor volwassenen bedraagt 100 baht en voor kinderen 50 baht.

Benjasiri Park

Hoewel niet te vergelijken met het Lumpini Park biedt het Benjasiri Park een mooie vijver en een goede speeltuin. Het park is in 1992 aangelegd ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van koningin Sirikit. Daarom wordt het park ook vaak aangeduid met ‘Queens Park’.

Het Benjasiri Park ligt aan de westkant van het Emporium winkelcentrum vlakbij Phrom Phong BTS-station.

Indoor speeltuinen

Op de weinige dagen dat het in Bangkok regent of als je aan de hitte wilt ontsnappen, kun je een van de gigantische winkelcentra in het centrum van de stad bezoeken, gelegen in een cluster rond de binnenstad BTS-stations. Velen bieden een overdekte speeltuin, vaak gelegen op een van de bovenste verdiepingen.

Molly Fantasy

Het nieuwe Japanse geïnspireerde Gateway winkelcentrum is gunstig gelegen naast het Ekamai BTS-station. Op de vijfde verdieping vind je Molly Fantasy, een indoor speeltuin ook aangeduid als Kidzoona. Dit is veruit de beste van de vele indoor speeltuinen die Bangkok rijk is. Het is de perfecte plek voor jonge kinderen om wat stoom af te blazen. Kinderen ouder dan 12 jaar zijn niet toegestaan, maar als je komt met tieners dan zijn er bij de ingang van Molly Fantasy een aantal arcade games die hen zullen vermaken.

De entree voor kinderen bedraagt 180 – 330 baht (afhankelijk van de leeftijd). Ouders betalen 90 baht.

Waar in Bangkok te verblijven en te reizen met kinderen

Hoewel je zelf misschien het liefst in Banglamphu wilt verblijven in de buurt van de tempels of Khao San Road (backpackers) kun je met kinderen het beste een hotel nemen in de buurt van een BTS station. In de buurt van de stations Siam, Chidlom, Ploen, Chit en Phrom Phong liggen diverse grote winkelcentra en vele hotels.

Wandelen in Bangkok is niet leuk voor kinderen, vooral voor kinderen in kinderwagens. De voetpaden in de stad, waar ze al bestaan, zijn als hindernisbanen. We raden je aan om gebruik te maken van de taxi (maar verwacht geen kinderzitjes), of beter nog, de BTS (Skytrain) of de Chao Phaya River Express Boats.

Wil je meer weten over Bangkok? Lees dan verder op onze webpagina ‘Bangkok’. Hier vind je onder meer uitgebreide informatie over activiteiten en bezienswaardigheden, best beoordeelde hotels, vervoer, winkelen en uitgaan in Bangkok.