Bangkok krijgt 459 meter hoge observatietoren

Kaarsachtig ontwerp gebaseerd op Thaise traditie.

Bangkok is klaar voor de bouw van haar eerste observatietoren. Met zijn 459 meter wordt de nieuwe toren de 6e hoogste ter wereld en de allerhoogste in Zuidoost-Azië. De massale kaarsachtige wolkenkrabber, de Bangkok Observation Tower genoemd, wordt gebouwd aan de oever van de Chao Phraya rivier. Vanuit de toren krijgen bezoekers een 360 graden uitzicht over de Thaise hoofdstad. Er komen in de toren geen commerciële ruimtes. De toren zal worden gebruikt voor een educatief doel ter bevordering van Thailand’s historische en culturele erfgoed, evenals promotie van de 77 provincies van het land. De bouw van de nieuwe toren zal naar verwachting in 2019 zijn afgerond.

De Bangkok Observation Tower wordt een nieuwe belangrijke toevoeging aan de reeks van toeristische trekpleisters in Bangkok, vergelijkbaar met de Tokyo Skytree en de Canton Tower van Shanghai. Het kaarsachtige ontwerp van de Bangkok Observation Tower is gebaseerd op een populaire feestelijke Thaise traditie tijdens de verjaardag van de vorig jaar overleden koning Bhumibol. Op zijn verjaardag werden dan kaarsen aangestoken als een symbolisch gebaar om het land met welvaart te verlichten.

Wil je meer weten over de toeristische trekpleisters van Bangkok? Lees dan verder in ‘Activiteiten en bezienswaardigheden in Bangkok’.