Bangkok in lijst van 11 beste shopping paradijzen

The World’s Best Markets and Bazaars: 11 Top Cities.

Bangkok is door de reiswebsite Frommers.com uitgeroepen tot een van de 11 beste bestemmingen in de wereld om te shoppen. Met een scala aan markten en winkelcentra wordt ‘de stad der engelen’ uitgekozen voor lof.

In de lijst met ‘s werelds beste bestemmingen voor het winkelend publiek staan naast Bangkok ook Cairo (Egypte), Chichicastenango (Guatamala), Guadalajara (Mexico), Hong Kong, Istanbul, Jaipur (India), Londen, Parijs, de Franse Provence streek, en Tokyo (Japan).

De 11 bestemmingen werden niet alleen gekozen vanwege hun grootse aanbod van producten en geweldige koopjes, maar vooral ook vanwege de sfeer en om ervoor te zorgen dat shoppen een interactieve ervaring is. Ook bezienswaardigheden, geluiden, geuren en tradities zijn zaken die hebben bijgedragen tot de opname in deze prestigieuze lijst.

Bangkok mus-visit bestemming voor shopaholics.

Bangkok wordt geprezen om haar winkelcentra en outdoor markten met koopjes in overvloed, het aanbod van etenswaar en textiel in Pratunam en om zijn oude floating markets zoals die in Damnoen Saduak. De beroemde floating markets zijn bekend vanwege het aanbod van vers fruit, groenten en bloemen en zijn een symbool van de toeristische industrie in Bangkok. Een speciale vermelding wordt gegeven aan de Chatuchak weekend market en zijn 15.000 kraampjes waar van alles verkocht wordt, van antiek tot kleding en huishoudelijke artikelen.

Een aantal markten van de bestemmingen uit de toonaangevende top 11 lijst, zoals die in Istanbul en Cairo, worden al voor eeuwen bezocht door reizigers en handelaren. Dat Bangkok internationaal zo bekend is geworden is het bewijs van de enorme verscheidenheid aan mogelijkheden om hier te shoppen. Met de nieuwste winkelcentra en eeuwenoude markten en bazaars lijkt Bangkok ingesteld op de must-visit natie voor shopaholics over de hele wereld.

Een overzicht van de meest bekende winkelcentra en markten in Bangkok vind je op onze webpagina ‘Winkelen in Bangkok’.

Frommer.com

Frommer.com, een van ’s werelds meest gerespecteerde namen in de reisbranche, publiceert reisboeken sinds 1957 en heeft inmiddels meer dan 350 gidsen en een bekende website. Het staat bekend vanwege het aanbieden van onpartijdige en up-to-date informatie over populaire bestemmingen, hotels en restaurants wereldwijd.

Wil je meer weten over ’s werelds 11 beste shopping paradijzen? Lees dan verder in ‘The World’s Best Markets and Bazaars: 11 Top Cities’.