Beleef zelf ‘live’ de Royal Barge Procession

Unieke gebeurtenis op de Chao Phraya rivier in Bangkok.

Ter gelegenheid van de 85e verjaardag van de Thaise koning Bhumibol organiseert de Koninklijke Thaise Marine op 9 november a.s. de majestueuze Royal Barge Procession. De Royal Barge Procession is een van de grootste spektakels in Thailand en is gereserveerd voor bijzondere nationale gelegenheden. Het is slechts voor de 16e keer dat er een Royal Barge Procession gehouden wordt tijdens het 66 jarig koningschap van de huidige koning van Thailand.

De Royal Barge Procession wordt gehouden op de Chao Phraya rivier in Bangkok en is een lust voor het oog. Een vloot van 52 traditionele schepen gerangschikt in vijf kolommen van 1280 meter lang en 110 meter breed maakt een 4,5 kilometer lange reis over de Chao Phraya naar Wat Arun. Een totaal van 2.200 mariniers van de Koninklijke Thaise Marine zal dienen als roeiers. De Thaise Koninklijke familie vaart mee in de processie en neemt plaats in de vier grote Koninklijke schepen. De traditie is dat zij middels de processie de monniken van Wat Arun zullen voorzien van voedsel en kleding.

Royal Barge Procession packages.

De Royal Barge Procession kan vanuit verschillende openbare plekken langs de Chao Phraya rivier bekeken worden. Wil je deze bijzondere gebeurtenis echter op een exclusieve manier ervaren dan kun je hiervoor een Royal Barge Procession Package kopen. Er worden een tweetal packages aangeboden waarbij je de officiële processie op 9 november en/of de generale repetities op 2 en 6 november kunt bewonderen.

Informatie en boeken van Royal Barge Procession Package 1

Informatie en boeken van Royal Barge Procession Package 2

Wil je meer weten over deze bijzondere gebeurtenis in Thailand? Lees dan verder op onze webpagina ‘Royal Barge Procession, exclusieve oude Thaise traditie’.