Boeiende tentoonstellingen in Bangkok

Kortstondige presentaties in de maand november.

 

Koy Art Gallery

Sukhumvit Soi 31, Dagelijks geopend: 11:00u-19:00u, Tot 30 november

De meest recente tentoonstelling van de Thaise kunstenaar Preecha Raksorn, “Why We Fight” is een serie schilderijen van de eeuwige strijd van overleven. De kunstenaar gebruikt hiervoor een unieke combinatie van verhalen en comic art. De serie begint met het beeld van een oude man en een jongere man en eindigt met het portret dat de jonge man vanuit het schilderij in de echte driedimensionale wereld springt.

 

Bangkok University Gallery

Bangkok University, Rama 4 Road, di-za 10:00u-19:00u, Tot 30 november

Bangkok University Gallery presenteert de tentoonstelling, “Villa in the slums”, door de kunstenaar Phil Amerika. Samen met video-en geluidsinstallatie etaleert de kunstenaar de dagelijkse manier van leven in de sloppenwijken van Klong Toey. Middels zijn werken tracht hij een brug te slaan tussen de kloof die er bestaat tussen de reguliere samenleving en de armen in de gemeenschap.

 

Chomp Cafe

Chomp Cafe Samsen Soi 1 (Soi Lamphu), wo-ma 9:00u- 24.00u, Tot 24 november

“Out Of Their Shadows” is de titel van een fototentoonstelling van kunstenaar Rick Saint. De collectie documenteert de verborgen verlangens van individuen. Saint is oorspronkelijk afkomstig uit het zuiden van de Verenigde Staten, maar woont tegenwoordig in Bangkok. Zijn liefde voor de mens en zijn cultuur is te zien in zijn vele werken.  Zijn talloze reizen door Azië hebben hem in staat stelde om een ​​beetje van de schoonheid die hij er gevonden heeft vast te leggen.

 

Ratchadamnoen Contemporary Art Center

Ratchadamnoen Contemporary Art Center Ratchadamnoen Klang Avenue,  di-zo 10:00-19:00u,  Tot 17 november

Ratchadamnoen Centrum voor Hedendaagse kunst presenteert “In Amsterdam with Chavalit Soemprungsuk”. De tentoonstelling presenteert meesterwerken uit de 50 jarige carrière van deze veteraan kunstenaar. Hij is de eerste Thaise kunstenaar die een bijdrage heeft ontvangen vanuit Nederland om zijn full-time artistieke pad in Amsterdam na te streven.

 

Wil je meer weten wat er in Bangkok te zien en te beleven valt? Lees dan verder op onze webpagina ‘Activiteiten en bezienswaardigheden in Bangkok’.