BOT voorziet een groei van 5,8 procent voor economie Thailand

Bezorgdheid om kleine bedrijven vanwege verhoging minimum loon.

De Bank of Thailand (BOT) verwacht dat de groei van de economie van Thailand dit jaar uitkomt op 5,8 procent. Voor 2013 wordt een economische groei van 4,7 procent verwacht. De Bank of Thailand uit wel zijn bezorgdheid over de verhoging van het minimum dagloon dat een grote negatieve invloed kan hebben op kleine bedrijven. De stijging van het minimumloon begin volgend jaar zal leiden tot hogere productiekosten. Daarnaast wordt de industriële sector van Thailand waarschijnlijk geconfronteerd met een tekort aan arbeidskrachten. De Bank of Thailand verwacht dat een aantal bedrijven niet in staat zal zijn deze hogere kosten te bekostigen en daardoor dus hun activiteiten zullen moeten staken.

Bedreigingen groei economie Thailand voor 2013.

Aanvankelijk was de Bank of Thailand voor 2013 nog uitgegaan van een economische groei van 5 procent. Echter, gezien de kwetsbaarheid van de Thaise export voor de effecten van de wereldwijde economische situatie, met name in Europa, is de verwachting van de groei van de economie van Thailand voor 2013 iets naar beneden bijgesteld. Andere risico’s voor de economie van Thailand zijn de interne politieke situatie en internationale politieke conflicten, met name het conflict tussen Israel en Iran welke de prijs van ruwe olie sterk kan beïnvloeden.

Wil je meer weten over de economie van Thailand? Lees dan verder op onze webpagina ‘Investeren en zaken doen in Thailand’.