Bouw vliegveld Koh Phangan vordert gestaag

Vanaf medio 2014 rechtstreeks naar de Full Moon party’s.

Naar verwachting zal de eerste directe commerciële luchtverbinding naar Koh Phangan, de thuisbasis van de beroemde ‘Full Moon Party’s‘ medio 2015 van start kunnen gaan. De bouw van het nieuwe vliegveld op het op vier na grootste eiland van Thailand is inmiddels voor 70% voltooid. De blauwdruk van de passagiersterminal, met een conceptueel ontwerp dat past bij de natuurlijke tropische omgeving met uitzicht op zee, is inmiddels zichtbaar. De investeerder van het nieuwe vliegveld op Koh Phangan, de particuliere luchtvaartmaatschappij Kan Air, zal Koh Phangan bevliegen met routes vanaf Bangkok Don Muang, Chiang Mai, Krabi en Phuket. De dienst wordt uitgevoerd met twee ATR 72 turboprops met 70 zitplaatsen. Het vliegveld op Koh Phangan, gelegen in het noordoostelijk deel van het eiland, zal ook worden open gesteld voor andere luchtvaartmaatschappijen met vliegtuigen van dezelfde grootte als de ATR 72.

Naast de vier routes op Koh Phangan heeft Kan Air ook beoogde plannen voor het lanceren van een viertal nieuwe routes binnen Thailand. Dit zijn; Chiang Mai – Ubon Ratchathani, Chiang Mai – Hua Hin, Bangkok – Surin en Bangkok – Mae Sot.

De vorderingen van de bouw van het nieuwe vliegveld van Koh Phangan kun je volgen op de website van Koh Phangan Airport.