Bua Tong Blossom Festival Mae Hong Son

Genieten van de ‘Field of Gold’.

Van november tot half december staan de gele goudsbloemen (Dok Bua tong) op de berghellingen van Doi Mae U-Khor weer in volle bloei. Ze staan op meer dan 500 rai van deze meer dan 1000 meter boven de zeespiegel gelegen berg in de Noord Thaise provincie Mae Hong Son. Tijdens de bloeiperiode van de Dok Bua tong komen toeristen uit alle windstreken naar hier om te genieten van de mooie kleuren en geurige aroma. Deze ‘Field of Gold’ staat dan ook op de Must-See lijst van de Tourism Authority of Thailand (TAT).

Begin november tot half december.

Gedurende de periode 1 november – 13 december vindt in Mae Hong Son het “2014 Blossoming Bua Tong Flowers on Doi Mae U- Khor” plaats. Naast ‘het veld van goud’ kun je er als bezoeker ook genieten van culturele voorstellingen, een Bua Tong Beauty Queen contest en verkoop van souvenirs en lokale producten.

Van Chiang Mai naar Mae Hong Son.

De provincie Mae Hong Son ligt in het verre westen van het noorden van Thailand en grenst in het westen en noorden aan Myanmar. Het is een voornamelijk bergachtige en beboste provincie met een paar vlakke valleien waarin dorpen zich hebben ontwikkeld. Vanuit Chiang Mai is Mae Hong Son over de weg binnen een dag (5-6 uur) rijden te bereiken. De 290 kilometer voeren over een lange en mooie kronkelende route. Deze schilderachtige weg, route 1095, is waarschijnlijk een van de mooiste routes van Thailand. Het traject voert vanuit Chiang Mai via Pai en Soppong naar Mae Hong Son.

In ons blog ‘Van Chiang Mai via Pai en Soppong naar Mae Hong Son’ lees je meer over deze schilderachtige route in het noorden van Thailand.

Mae Hong Son Loop.

Route 1095 van Chiang Mai naar Mae Hong Son maakt deel uit van de zogenaamde ‘Mae Hong Son loop’, een ongeveer 600 kilometer lange rondreis die begint in Chiang Mai en je meeneemt naar Mae Hong Son en vervolgens weer in Chiang Mai eindigt. Het is een geweldige route met tal van mooie plaatsen en tal van bezienswaardigheden, zoals grotten, watervallen en bergstam dorpen. Om ten volle te genieten van de bezienswaardigheden moet overwogen worden om voor deze lus vier dagen ui te trekken.