Buitenlandse investeerders nog steeds vertrouwen in Thailand

Meeste buitenlandse investeerders in Thailand komen uit Japan en Singapore.

Het aantal buitenlandse investeringsprojecten in Thailand is in de eerste 10 maanden van 2011 met 20% gestegen. Dit weerspiegelt het feit dat buitenlandse investeerders nog steeds vertrouwen hebben in Thailand. De meeste buitenlandse investeerders in Thailand komen uit Japen en Singapore, met name bedrijven die actief zijn in high technology  en ontwikkeling van infrastructuur.  Dit is bekend gemaakt door de Thailand Board of Investment (BOI).

Overstromingen Thailand beïnvloeden buitenlandse investeringen.

Vanwege de overstromingen in Thailand zal er waarschijnlijk wel een vertraging optreden in buitenlandse investeringen op korte termijn. Maar ondanks de nadelige gevolgen van de overstromingen heeft het geen grote afbreuk gedaan in het vertrouwen van buitenlandse investeerders in Thailand. Over het algemeen biedt het investeringsklimaat in Thailand nog steeds groeipotentieel, aldus de BOI.

Herstelmaatregelen moeten vertrouwen investeerders Thailand stimuleren.

Dankzij haar sterke economische fundamenten is Thailand nog steeds een interessante bestemming voor investeringen. Om het vertrouwen van buitenlandse investeerders in Thailand te bevorderen en de economie van Thailand na de overstromingen te stimuleren komt de Thaise overheid met een pakket aan herstelmaatregelen. Verder zullen begin volgend jaar vitale preventie plannen worden gepresenteerd voor eventuele toekomstige overstromingen in Thailand, met name voor industrieterreinen.