Buitenlandse Zaken geeft negatief reisadvies

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een negatief reisadvies voor bepaalde delen van Thailand afgegeven. Buitenlandse Zaken adviseert Nederlanders om niet naar Bangkok of de vier zuidelijke provincies te gaan tenzij de reis echt noodzakelijk is. Er is geen probleem voor reizigers die op de luchthaven van Bangkok overstappen op een andere vlucht.

De aanscherping van het reisadvies komt omdat het al dagen erg onrustig is in het centrum van Bangkok. Veiligheidstroepen van het Thaise leger hebben het gedeelte waar de demonstrerende roodhemden zich ophouden inmiddels hermetisch afgesloten. Ook hebben zij gewaarschuwd dat er binnen dit afgesloten gebied in Bangkok met scherp geschoten wordt.

De politieke situatie in Bangkok is inmiddels zeer gespannen. Bij gewelddadige acties tussen de Thaise veiligheidstroepen en de demonstrerende  roodhemden zijn de afgelopen dagen al 16 doden en meer dan honderd gewonden gevallen. De roodhemden bezetten al ruim twee maanden het financiële centrum van Bangkok en demonstreren tegen de huidige regering van premier Abhisit Vejjajiva.