Busdiensten tussen Thailand en Cambodja

Van Bangkok naar Phnom Penh en Siem Reap.

The Transport Company, de staats busmaatschappij van Thailand, gaat vanaf 29 december dagelijkse busdiensten onderhouden tussen Bangkok en de Cambodjaanse steden Phnom Penh (1x per dag) en Siem Reap (2x per dag). De tarieven van de busdiensten zijn THB 750 (ca. € 18) voor de route Bangkok – Siem Reap en THB 900 (ca. € 22) voor de route Bangkok – Phnom Penh. The Transport Company maakt op deze routes gebruik van 40-stoel airconditioning bussen.

De bussen naar Siem Reap en Phnom Penh vertrekken in Bangkok vanaf de Northern Bus Terminal (Morchit). De reistijd naar Siem Raep bedraagt ongeveer 7 uur en de bussen vertrekken om 06.00u en 16.00u. De bus naar Phnom Penh vertrekt om 07.00u en de reistijd op deze route bedraagt ongeveer 11 uur.

Eerste en enige openbare busdiensten tussen Thailand en Cambodja.

De busverbinding van The Transport Company naar Cambodja zijn de eerste openbare busdiensten tussen Thailand en Cambodja. Op dit moment is deze busdienst ook het enige alternatief voor de luchtvaartmaatschappij diensten.

Er zijn ook privé mini-bus maatschappijen die vanuit Bangkok diensten verzorgen naar de Cambodjaanse stad Poipet, op de grens van Thailand met Cambodja. Deze worden vooral gebruikt door expats die werkzaam zijn in Bangkok en een visa-run willen maken.

Busroutes van de The Transport Company naar Laos.

Momenteel exploiteert The Transport Company diverse regionale busdiensten naar Laos, waarvan laatste de Bangkok-Vientiane en de Bangkok-Pakse routes, gestart op 1 oktober.

Andere routes van The Transport Company zijn onder meer: Udon Thani-Vientiane, Nong Khai-Vientiane, Ubon Ratchathani-Pakse, Mukdahan-Savannakhet, Khon Kaen-Vientiane, Nakhon Phanom-Thakaek; Chiang Mai-Luang Prabang en Udon Thani-Vang Vieng.