Weinig toeristische activiteiten

Er worden de laatste jaren in Cape Panwa steeds meer villa’s en appartementen gebouwd. Cape Panwa beach ligt in de zuidoostpunt van Phuket. Er is in dit gedeelte van het eiland weinig toeristische ontwikkeling. Wel is er een toenemende activiteit op het gebied van onroerend goed ontwikkeling. Er zijn de laatste jaren in Cape Panwa dan ook diverse villa’s en appartementen gebouwd.

Het strand van Cape Panwa beach is niet echt geweldig. Het is vrij smal en omdat het uit zand en grind bestaat ook vrij ruw. Het zeewater bij Cape Panwa beach is vrij ondiep en de bodem bestaat er uit zand en stenen. Hierdoor is Cape Panwa beach dan ook geen echt zwemstrand. Het strand en zijn omliggende groene heuvels lenen zich wel prima voor een heerlijke wandeling. Vanuit het strand en de heuvels heb je een mooi uitzicht op de Andaman zee en omliggende eilanden.

Het aquarium is de trekpleister van Cape Panwa

Cape Panwa is ideale plek voor als je op Phuket opzoek bent naar rust en stilte.De meeste bezoekers komen naar Cape Panwa voor het ‘Phuket’s Aquarium’, dat deel uit maakt van het ‘Marine Biological Research Centre’. In dit drukbezochte aquarium zijn honderden verschillende schitterende tropische vissoorten te bewonderen.

Cape Panwa town is een pittoresk dorpje, ideaal voor de liefhebbers van rust en stilte. Er zijn weinig eet- en uitgaansgelegenheden, maar Phuket town ligt dichtbij.