Capsule hotels vliegvelden Bangkok

Handig als je moet wachten op je aansluitende vlucht.

Een capsule hotel is een hoteltype met kleine eenvoudige slaapruimtes, een ideale oplossing voor reizigers die zich tijdens hun reis even in alle rust willen terugtrekken. Dit kan erg praktisch zijn als je als transit reiziger op het vliegveld wat langer moet wachten op je aansluitende vlucht. Beide vliegvelden in Bangkok bieden hun reizigers sinds kort een dergelijke accommodatie.

Suvarnabhumi International Airport Bangkok.

Het internationale vliegveld Suvarnabhumi opende onlangs onder de naam ‘Boxtel’ een budget hotel dat 12 kamers biedt. Elke kamer is 4m², heeft een eenpersoonsbed, schone lakens en dekens, een opklapbare tafel en een bedlamp. Tijdens de check-in ontvang je een fles water, Wi-Fi wachtwoord en de key card.

Boxtel bevindt zich in de kelder, op dezelfde verdieping als het Airport Rail Link Station en biedt de grootst mogelijke privacy. Het enige minpunt van het hotel is dat de kamers niet over een eigen badkamer beschikken. Badkamers en toiletten zijn gemeenschappelijk. De kamerprijzen zijn THB 700 voor de eerste twee uur en THB 300 voor elk volgende uur.

De drukste periode is ’s avonds laat, als transit passagiers wachten op hun aansluitende vlucht. Het is dan ook raadzaam om een reservering te maken.

Don Muang Airport Bangkok.

Don Muang Airport, het tweede vliegveld van Bangkok, heeft ook zijn eigen capsule hotel genaamd Sleep Box, Dit hotel is gelegen op de vierde verdieping van de Domestic Passenger Terminal (Terminal 2). Sleep Box biedt haar kamers aan voor THB 1.000 voor drie uur en THB 200 voor elk volgend uur. Voor een verblijf van een hele nacht (21.00u – 6.00u) betaal je THB 1.800, dit is inclusief een voedsel coupon ter waarde van THB 200.

De kamers zijn hier 15m² en voorzien van een televisie, drinkwater en een aangrenzende badkamer. Je kunt eventueel ook alleen gebruik maken van de douche service (30 min), welke wordt aangeboden voor THB 300. Een 24-uurs lounge biedt eten en drinken.