Centrum Bangkok niet veilig.

Dijken langs Chao Phraya rivier staan onder zware druk.

Het hoogwater in Bangkok is sterk en alle beschermende dijken langs de Chao Phraya rivier zullen mogelijk niet in staat zijn om het water te weerstaan. Hierdoor zal ook het centrum van Bangkok mogelijk overstromen. Dit heeft minister president Yingluck Shinawatra in een televisie uitzending bekend gemaakt.

Stadsdeel Thonburi zal mogelijk overstromen.

Volgens de minister president is de watermassa enorm en doen de autoriteiten er alles aan om Bangkok te beschermen. Op dit moment probeert men het overtollige water in het Mahasawat kanaal zoveel mogelijk af te voeren, maar gezien de enorme hoeveelheid water zal het stadsdeel Thonburi waarschijnlijk met 50 cm overstromen.

Centrum Bangkok kan overstromen met 10 tot 150 cm.

Mochten enkele beschermende dijken langs de Chao Phraya rivier het niet houden dan zal het centrum van Bangkok kunnen overstromen met 10 tot 150 cm. Mocht dat gebeuren dan zullen de autoriteiten in Bangkok haar uiterste best doen om het water zo snel mogelijk af te voeren, aldus Yingluck. Ze adviseerde de bewoners van het centrum van Bangkok om hun kostbare zaken zoveel mogelijk naar hogere delen te verplaatsen.