Noord Thaise stad Chiang Mai is sterk in ontwikkeling.

Veel nieuwe infrastructuur projecten.

Chiang Mai is de belangrijkste zakenstad en het voornaamste educatieve centrum voor het noordelijk deel van Thailand. De stad heeft daardoor een grote aantrekkingskracht voor Thaise inwoners op zoek naar werk en onderwijs doeleinden. De economie van Chiang Mai groeit al meer dan 10 jaar en dit heeft zich ook uitgebreid naar de omliggende provincies. De lokale administratiekantoren in Chiang Mai en naburige provincies zijn veel projecten gestart in de publieke sector om de economische groei en uitbreiding verder te ondersteunen. De huidige regering van Thailand heeft een budget beschikbaar voor vele infrastructurele projecten, zoals een highspeed treinverbinding tussen Bangkok en Chiang Mai, viaductbouw op een aantal belangrijke kruispunten en een hoofdverbindingsweg van Chiang Mai naar Mae Hong Son. Verder zijn er serieuze plannen voor een tweede luchthaven, een snelweg van Chiang Mai naar Chiang Rai en een vierde buitenste ringweg om de stad.

Residentiële- en retail projecten.

Ook de particuliere ontwikkelaars zijn in Chiang Mai zeer actief. Zo worden in de stad veel residentiële- en retail projecten ontwikkeld. Lokale beursgenoteerde ontwikkelaars hebben vele nieuwe condominium en woonprojecten gelanceerd. Op vele plekken in en rondom Chiang Mai zijn Retail-ontwikkelaars bezig met de bouw van winkelcentra, zoals Promenada Resort Mall Chiang Mai, Central Festival Chiang Mai, Chiang Mai Platinum Fashion Center, S-One & SFX Cinema City, Harbour Community Mall, L&H Shopping Center en Star Avenue 3 Viva Terrace Chiang Mai. Veel winkelcentra zijn in aanbouw en worden in de periode 2013 – 2015 opgeleverd.

Wil je meer weten over de stad Chiang Mai? Op de website van Thailandtotaal vind je op de pagina ‘Chiang Mai’ uitgebreide informatie over deze Roos van het Noorden.