Chiang Mai, de ‘ultieme’ Songkran ervaring

Waar vinden de meeste activiteiten plaats?

Het jaarlijkse Songkran feest (Boeddhistisch Nieuwjaar) is weer aanstaande. De Boeddhistische Nieuwjaarsdag valt dit jaar op 15 april. Op de dagen rondom 15 april zullen in heel Thailand unieke activiteiten en festiviteiten georganiseerd worden. Het meest befaamde Songkran feest vindt plaats in Chiang Mai. Deze noord Thaise stad wordt dan ook algemeen gezien als het centrum van het Songkran feest. Dus als je in Thailand de ‘echte’ Songkran ervaring wilt opdoen moet je hier naar toe. Bereid je echter wel voor op de vele toeristen.

Songkran in de oude stad is de ultieme Chiang Mai ervaring. De meeste activiteiten vinden plaats aan de noord- en oostzijde van het oude stadsgedeelte:

Tha Pae Gate:

Op het plein bij deze oostelijke stadspoort vinden tal van concerten, dansvoorstellingen en party’s plaats.

Kad Suan Kaew:

Aan de voorkant van dit winkelcentrum op de Kuay Kaew Road bevinden zich hordes van Thais en expats. Het grote podium wordt de hele dag ingenomen door tal van muzikanten.

Riverside:

De Ping river is het startpunt voor de vele parades en ceremonies. De restaurants en bars langs de rivier zijn druk met live muziek en Songkran feestvierders.

Wat Phra Singh:

Wat Phra Singh is een van de meest opmerkelijke tempels van Chiang Mai en een hub voor religieuze activiteiten tijdens het Songkran. Een belangrijk Boeddhabeeld, Phra Boeddha Sihing, dat hier huisvest paradeert tijdens het Songkran door de stad.

Wil je meer weten over het Songkran feest in Thailand? Lees dan verder op onze pagina ‘Songkran, Water Festival in Thailand’ en bekijk de videopresentatie.