Chiang Mai zet in op groen toerisme

Fietstochten naar Lamphun en Lampang.

Marketing van groen toerisme staat bovenaan de lijst van prioriteiten van de Tourism Authority of Thailand (TAT) Chiang Mai Office. Zo gaat Chiang Mai zich de komende periode inspannen om fietstochten en golf te promoten. Het bewustzijn van groen toerisme zal o.a. aangemoedigd worden door middel van fietstochten van Chiang Mai naar Lamphun en Lampang. Op deze manier maak je als bezoeker van Chiang Mai op een unieke manier kennis met de plaatselijke manier van leven, cultuur, tempels en geschiedenis.

Chiang Mai Golf Festival 2013.

Een ander project dat in het kader van groen toerisme in Chiang Mai extra aandacht krijgt is het Chiang Mai Golf Festival 2013, dat gepland staat voor 1 mei – 30 juni 2013. Het Chiang Mai Golf Festival 2013 positioneert Chiang Mai als een nieuwe golfbestemming in Thailand. Op dit moment is 70% van de golfspelers op de courses in Chiang Mai Thais. De TAT gelooft dat er in Chiang Mai een potentieel is om veel meer buitenlandse golfers te trekken.

Het grote nadeel voor Chiang Mai is het gebrek aan non-stop luchtvaartdiensten. Golfers overwegen een bestemming vaak indien ook de vlucht handig en goed geprijsd is. Bestemmingen als Bangkok, Phuket en Pattaya zijn makkelijker te bereiken en trekken daardoor veel meer buitenlandse golfers dan Chiang Mai. Echter, eenmaal in Chiang Mai zul je merken dat transfers, golfbaan kosten en spa sessies aanzienlijk goedkoper zijn dan in Bangkok, Phuket en Pattaya.

Wil je meer weten over Chiang Mai? Op onze webpagina ‘Chiang Mai’ vind je uitgebreide informatie over deze prachtige stad in het noorden van Thailand.