Chiang Mai ligt in een groene vallei aan de voet van de heuvels.Chiang Mai heeft zijn eigen cultuur, sfeer en tradities

Chiang Mai, ook wel geschreven als Chiangmai, is de op een na belangrijkste stad van Thailand en ligt zo’n 700 km ten noorden van Bangkok. Het is de poort tot het omringende berggebied dat doorloopt tot in Birma en Laos. Deze “roos van het noorden”, zoals Chiang Mai bekend staat telt 180.000 inwoners en heeft zijn eigen cultuur, sfeer en tradities. Chiang Mai aan de oever van de Ping rivier in een groene vallei aan de voet van de heuvels en kijkt uit over de bergen in het noorden.

De Ping rivier stroomt dwars door Chiang Mai.Chiang Mai heeft zijn bezoekers veel te bieden

Chiang Mai ligt op een hoogte van 300 m en werd in 1292 door koning Mengrai gesticht als nieuwe hoofdstad van zijn koninkrijk Lanna. Heden ten dage is er in Chiang Mai nog veel kunst en architectuur uit de Lanna periode te bewonderen. De oude binnenstad van chiang Mai met zijn schitterende tempels is hier een goed voorbeeld van. Een belangrijke attractie van Chiang Mai is de ‘nightbazaar’, een gezellige avondmarkt waar bijna letterlijk alles verkocht wordt wat uit de streek komt.

Ook buiten de stad is veel te doen en te beleven. Chiang Mai wordt door zijn bezoekers vaak gebruikt als uitvalsbasis voor excursies in de omgeving zoals raften op een bamboevlot, het verzorgen van olifanten of een georganiseerde jungle tocht.

Chiang Mai wordt ook wel ‘roos van het noorden’ genoemd.Chiang Mai is een populaire bestemming

Chiang Mai heeft een enorme aantrekkingskracht op de westerlingen die er dan ook in  grote getale voor kortere of langere tijd verblijven. Velen hebben in Chiang Mai een eigen vakantiewoning of huren er een voor een bepaalde periode. Maar ook voor de Thai zelf is Chiang Mai een populaire bestemming.

De stad is vanuit Bangkok prima te bereizen en ook het vervoer in Chiang Mai zelf is goed geregeld. Meer informatie over het vervoer naar en in Chiang Mai? Lees dan verder in Vervoer en Chiang Mai.

Veel hotels in Chiang Mai, zoals het Chiang Mai Plaza hotel zijn ingericht in Lanna stijl.Hotels en guesthouses voor elk budget

In Chiang Mai vind je vele type accommodaties voor elk budget. Van nette en goedkope guesthouses tot super de luxe 5 sterren resorts, in Chiang Mai en omgeving vind je ze allemaal. De prijzen voor een overnachting zijn in Chiang Mai (noord Thailand) over het algemeen een stuk lager dan in het midden en zuiden van Thailand.

De vele markten bepalen het stadsbeeld van Chiang Mai.Meer informatie over dingen die je kunt doen in Chiang Mai


 

Most Beautiful Tourist Attractions in Thailand: “Chiang Mai, culturally city in northern Thailand”

Most Beautiful Tourist Attractions in Thailand: “Chiang Mai, Top 5 things to do”

 

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Zes bijzondere manieren om kennis te maken met Chiang Mai

ASEAN One Multicultureel Festival Chiang Mai

Noord Thaise stad Chiang Mai sterk in ontwikkeling

Hoe maak je een visa run vanuit Chiang Mai naar Mae Sai?

Nieuwe shuttle service Chiang Mai Airport