Chiang Saen, bijzondere plek aan de Mekong rivier.

Chiang Saen is de toegangspoort tot de Gouden Driehoek.

Het stadje Chiang Saen is een bijzonder plek in Thailand en ligt aan de oever van de machtige Mekong rivier. Gelegen in het noorden van Thailand wordt Chiang Saen ook wel de toegangspoort van de Gouden Driehoek genoemd. De Gouden Driehoek staat vooral bekend als het beruchte grensgebied van Thailand, Myanmar (Birma) en Laos. Een gebied wat vooral bekend is geworden vanwege zijn voormalige papavervelden, productie van opium en drugssmokkelaars.

Interessante bezienswaardigheden en activiteiten in Chiang Saen.

De Mekong rivier is een belangrijke handelsroute en schepen vanuit China leggen aan in de haven van Chiang Saen om er hun handelswaar te lossen. De rivier vormt hier de grens met Laos en om een goede indruk te krijgen van het leven aan de Mekong is het aan te beleven om een boottocht over de rivier te maken. Ook interessant is het om vanuit Chiang Saen een dagcruise naar Luang Prabang in Laos te maken.

Chiang Saen zelf is een historisch stadje met diverse bezienswaardigheden. Je kunt er diverse bezienswaardige tempels en interessante musea bezoeken.

Lees hier verder over Chiang Saen, historische stad in de Gouden Driehoek & bekijk onze fotopresentatie.