Chinees Nieuwjaar in Chiang Mai

Kleurrijke draak dansen en optochten.

Veel Thais traceren hun afkomst naar China. Maar liefst 14% van de bevolking heeft een Thais-Chinese afkomst, maar zijn als groep bijna volledig geassimileerd in de Thaise maatschappij. Echter, bijna iedereen neemt deel aan de viering van het Chinees Nieuwjaar, dat dit jaar (2013) plaats vindt op 10 februari.

Het Chinees Nieuwjaar wordt in heel Thailand gevierd met veel pracht en shows. De kleur rood is voor de Chinezen de meest gunstige kleur en is derhalve dan ook overal te zien. Kleurrijke draak dansen en optochten, verlevendigd door het geluid van vuurwerk, zal zorgen voor een prachtige entourage. De vieringen van het Chinees Nieuwjaar vinden plaats over meerdere dagen. De viering van het Chinees Nieuwjaar is op zondag 10 februari 2013. De festiviteiten duren op veel plaatsen echter 3 dagen en starten op zaterdag 9 februari.

Chinees Nieuwjaar in Chiang Mai China Town.

Chiang Mai viert het Chinees Nieuwjaar in Chiang Mai China Town. Op 10 en 11 februari vinden op en rondom de Warorat Market diverse Chinese activiteiten en optredens plaats zoals: Chinese food fair, vuurdraak parade, Chinese muziek shows en dansen, leeuwen show etc. De opening parade start op 10 februari om 09.00u.