Condominium prijzen Thailand stijgen dit jaar met 8 à 10 procent

Vastgoed zeepbel?

Ondanks de dalende olieprijzen en de politieke instabiliteit zullen de residentiële en condominium prijzen in Thailand dit jaar blijven stijgen. De residentiële prijzen zullen dit jaar stijgen met 3 à 5 procent, terwijl de condominium prijzen naar verwachting zullen toenemen met 8 à 10 procent. Dit zegt de Housing Business Association (HBA), een vereniging van volkshuisvesting in Thailand.

Preventieve maatregelen BOT.

Vanwege de sterke stijging van de vastgoed prijzen, met name in de condominium sector, ontstaat in Thailand een publieke angst van het risico van een vastgoed zeepbel. Volgens de Government Housing Bank (GHB), een kredietverlenings agentschap van het Thaise ministerie van Financiën, is de huidige situatie echter niet buitensporig. De vastgoed prijzen in Thailand zijn de afgelopen drie jaar van nature gestegen en de prijsontwikkeling is een geleidelijke vooruitgang door de jaren heen. Bovendien is de ontwikkeling in relatie met de markt ontwikkeling, aldus de GHB. Om het risico van een vastgoed zeepbel echter te voorkomen heeft de Bank of Thailand (BOT) nieuwe regels afgekondigd. Zo moeten voor condominium eenheden onder de THB 10 miljoen (ca. € 250.000) bankleningen beperkt blijven tot 90% van de waarde van de woning.

Wil je meer weten of het kopen van een woning in Thailand? Lees dan verder op onze webpagina ‘Onroerend goed in Thailand’.