Dagtocht vanuit Bangkok naar Ayutthaya

Pakketreis, of toch op eigen gelegenheid?

Ayutthaya ligt ongeveer 80 kilometer boven Bangkok en is zeer geschikt voor een dagtocht wanneer je in Bangkok verblijft. Vanuit Bangkok worden door vele reisbureaus pakketreizen naar Ayutthaya aangeboden, maar je kunt ook heel gemakkelijk op eigen gelegenheid naar de hoofdstad van het voormalige gelijknamige Koninkrijk reizen.

Pakketreis of huurauto (eventueel met chauffeur).

Het is niet moeilijk om tegen een redelijke prijs een georganiseerde pakketreis te vinden. Vaak is de prijs inclusief lunch en het bezoeken van de bezienswaardigheden. Reis je op eigen gelegenheid naar Ayutthaya dan kun je een auto huren, eventueel met chauffeur. Er zijn in Bangkok een aantal autoverhuur bedrijven die een auto (of minibus) met chauffeur aanbieden. Voor een bedrag minder dan THB 3.000 per dag (ca. € 75) huur je een minibus inclusief chauffeur. De benzine dien je als huurder zelf te betalen. Deze optie geeft je de vrijheid in tijd voor het verlaten van je hotel in Bangkok en flexibiliteit tijdens de sightseeing in Ayutthaya.

Per openbaar vervoer naar Ayutthaya.

Wil je per openbaar vervoer naar Ayutthaya reizen dan dien je er rekening mee te houden dat je eenmaal in Ayutthaya het verdere vervoer rond de historische monumenten zelf moet regelen. Mede gezien de langere reistijd raden we je aan om in Ayutthaya te overnachten. Op deze manier heb je dan ruim de tijd om deze indrukwekkende stad en Unesco World Heritage Site te waarderen.

Reis je per openbaar vervoer dan kun je in Bangkok vanaf het Victory Monument een minibus nemen. Je reist met de lokale bevolking en het tarief is goedkoop. Een andere mogelijkheid is de bus vanaf de Northern Bus Terminal.

De trein is geweldig als je budget bewust wenst te reizen en je niet ergert aan deze langzame vorm van reizen en het gebrek aan frequentie van de treinen. Het reizen per boot is een stuk duurder daar de meeste aanbieders deze manier van reizen aanbieden als een riviercruise. Daarnaast is de boottocht tijdrovend, maar je zult beloond worden met een schilderachtig uitzicht langs de Chao Phraya rivier van Bangkok naar Ayutthaya.

Wil je meer weten over Ayutthaya? Lees dan verder op onze webpagina ‘Ayutthaya, hoofdstad van het oude Thailand’ en bekijk hier ook onze fotopresentatie.