Dagtours vanuit Khao Lak

Suggesties voor tours op eigen gelegenheid of met touroperator.

De strandbestemming Khao Lak is gelegen in de provincie Phang Nga en ligt ongeveer 70 kilometer ten noorden van het vakantie eiland Phuket. Het behoort tot een van de gebieden die het zwaarst werden getroffen door de tsunami in december 2004.

Het ongerepte witte zandstrand van Khao Lak is ongeveer 12 kilometer lang. Het is een perfecte locatie om te genieten van een rustige en ontspannen strandvakantie. Maar ook in en rondom Khao Lak liggen diverse bezienswaardigheden die het bezoeken zeer de moeite waard zijn. Hieronder volgen enkele suggesties welke zowel op eigen gelegenheid of via een touroperator ondernomen kunnen worden.

Dagtours vanuit Khao Lak.

Similan eilanden

Veel bezoekers op Khao Lak maken een dagtocht naar de Similan eilanden (Mu Koh Similan National Park). Het park bestaat uit negen eilanden omzoomd met rotspartijen en prachtige standen met poederzacht zand. Voor de overtocht naar de Similan eilanden dien je de speedboot te nemen welke je in ongeveer 90 minuten naar de overkant brengt. Hoewel het leuker is om een paar dagen op de Similan eilanden door te brengen is ook een dagtocht zeer de moeite waard.

Self drive -of georganiseerde tour

Als je iets wilt ondernemen op eigen gelegenheid dan is het overwegen van een self-drive tour een leuke optie. De wegen in Khao Lak zijn niet te druk en met een auto met GPS hoef je niet bang te zijn om te verdwalen. Het huren van een auto geeft je meer vrijheid om te gaan en staan waar en wanneer je maar wilt. Hou er wel rekening mee dat het verkeer in Thailand aan de linkerkant van de weg rijdt.

Je kunt natuurlijk ook deelnemen aan een georganiseerde dagtour. Veel van de hieronder genoemde bezienswaardigheden kun je op Khao Lak ook boeken bij de locale touroperators.

  • Ten noorden van Khao Lak

Vanuit Khao Lak reis je in de richting van Takua Pa. Interessante bezienswaardigheden zijn hier o.a. Koh Kho Khao (voormalig centrum internationale handelsroute), the tsunami Memorial, Sairung Waterfall en het Khao Sok National Park (oudste evergreen regenwoud ter wereld).

  • Ten zuiden van Khao Lak

Als je vanuit Khao Lak naar het zuiden wilt kun je naar Tab Lamu. Hier kun o.a. een bamboevlot tocht maken of een bezoek brengen aan het Thai Royal Marines Turtle Sanctuary. Hier worden uitgekomen babyschildpadden van de Similan eiland naar toegebracht en verzorgt tot ze een jaar oud zijn. Daarna worden ze naar hun geboorteplaats teruggebracht. Hierdoor worden hun overlevingskansen vergroot van minder dan 10% naar meer dan 80%.

Phang Nga Bay

Meer naar het zuiden ligt Phang Nga Bay, onderdeel van het Sri Phang Nga National Park. Phang Nga Bay is een baai van 400 km² gelegen tussen het eiland Phuket en de provincies Phang Nga en Krabi. De baai is bekend vanwege zijn vele en uitzonderlijk gevormde eilanden en kalkstenenrotsen. Het beroemdst is Kho Tapu (naald rots), bekend uit de James Bond film ‘The man with the golden gun’. Het is leuke ervaring om hier een boottocht te maken en te genieten van de prachtige omgeving.

Hoe reis je naar Khao Lak?

Per vliegtuig is Khao Lak makkelijk te bereiken, ofwel via de luchthaven van Phuket ofwel via de luchthaven van Krabi. Vanuit Bangkok (Southern Bus Terminal, Sai Tai) vertrekken de bussen naar Khao Lak vroeg in de avond.