De beste rafting routes in Thailand

Routes voor zowel beginners als ervaren rafters.

De dagelijkse regenbuien tijdens de moessonperiode in Thailand zijn misschien niet zo leuk voor de gemiddelde toerist, voor de adrenaline rafting avonturiers is het aanbreken van de regentijd echter goed nieuws. Van juli tot november biedt Thailand alles op het gebied van rafting. Van epische reizen op de ‘Wild Wa’ in Nan voor de ervaren liefhebber tot ontspannen rafting cruises over de Tee Lor Su in Tak voor de beginners. Wij hebben voor jou een selectie gemaakt van de beste rafting routes in Thailand. Tevens geven wij bij elke route aan wat de beste periode van het jaar is om deze rafting tocht te ervaren.

Nam Khek, provincie Phitsanulok

Als rotsen en wildwater konden praten, zouden ze je vertellen dat de Khek rivier een van de snelst stromende rivieren van Thailand is en garant staat voor avontuur. De rood kleurige en schuimende Khek rivier wordt gevoed door het wegstromende water vanuit de bergen in Petchabun. De drie uur durende rafting route over de Khek is een combinatie van een reeks van 20 uitdagende stroomversnellingen (klasse III en IV) en een spectaculaire wildernis. De beste periode voor rafting op de Khek is juli – oktober.

Wa river, provincie Nan

De Wa river ligt vlakbij de grens met Laos en is een van de populairste wildwater rafting parcours van Thailand. De Wa stroomt door de dikke muren van een altijd groen berglandschap en bevat stroomversnellingen tot klasse IV. Het stroomgebied van de Wa is een van de grootste ‘road-less’ gebieden van Thailand. Rafting op het middelste gedeelte van de Wa omvat meestal een arrangement met twee of drie overnachtingen in kampen waar dansende vuurvliegjes zorgen voor glinsterende arabesken. Het laatste deel van de rafting tocht voert je door dichte tropische jungle met in de boomtoppen kletsende en lachende apen. De beste periode voor rafting op de Wa is september – november.

Mae Klong river, provincie Tak

De afgelegen stad Umphang, in het westen van de provincie Tak, is het beginpunt van de rafting route op de Mae Klong river. Het tempo van het parcours varieert van zachte stroomversnellingen tot tumultueuze ritten. Je bevindt je midden in het regenwoud waar vlinders fladderen van boom tot boom. Af en toe zul je een glimp opvangen van de palmrieten dorpjes van de locale Karen bergstammen. Je kunt onderweg eventueel stoppen om een dorpje te bezoeken. Het rafting avontuur duurt ongeveer vier uur en eindigt bij de enorme Tee Lor Su waterval. De beste periode voor rafting op de Mae Klong rivier is september – oktober.

Mae Taeng river, provincie Chiang Mai

De Mae Taeng rivier biedt de meest spannende rafting tochten in Chiang Mai. Over een lengte van 10 kilometer biedt de rivier vele stroomversnellingen en watervallen. De lastige bochten en klasse III en IV stroomversnellingen vragen een accuraat optreden van de rafters. Het avontuur begint bij Baan Sob Koi en eindigt bij het Elephant Camp in Mae Taeng. De tocht op de Mae Taeng, die ongeveer drie uur duurt, wordt georganiseerd door het Baan Anatta Resort. Dit resort biedt tevens rustieke riverside cottages. De beste periode voor rafting op de Mae Taeng river is juli – november.

Hin Ploeng Rapids, provincie Prachin Buri

Het kristalheldere water van de Hin Ploeng en zijn omringende berglandschap staan garant voor schitterende rafting tochten. Hoewel gedeeltes van de Hin Ploeng zeer geschikt zijn voor beginners zijn er ook stroomversnellingen klasse IV die zelfs zeer uitdagend zijn voor de meest ervaren rafters. De beste periode voor rafting op de Hin Ploeng is juli – oktober.