Doi Tung, weelderige groene bossen en prachtige vergezichten

Maak kennis met het Doi Tung Development Project.

Doi Tung is een 1389 meter hoge berg gelegen in het noorden van Thailand in de provincie Chiang Rai. De berg ligt dicht bij de grens van Thailand met Myanmar (Birma) en is bedekt met weelderige bossen en bloeiende planten. Op de helling van de berg liggen dorpen van de Shan, Akha en Lahu. Een bezoek aan deze bergvolkeren met hun traditionele manier van leven staat garant voor een waardevolle tour.

Van oudsher was dit gebied de meest actieve plaats voor de opiumproductie binnen de Gouden Driehoek (Birma, Laos en Thailand). Vooral dankzij de inzet van de Mae Fah Luang Foundation is Doi Tung vandaag de dag een gebied waar de opiumproductie en de daarmee samenhangende sociale problemen volledig zijn verdwenen en waar koffie- en macadamia noten plantages tot bloei zijn gekomen. De Mae Fah Luang Foundation is een initiatief van wijlen Princess Mother, de moeder van koning Bhumibol, welke zich richt op sociale en economische ontwikkeling, behoud van het milieu en het ondersteunen van locale kunst en cultuur. Middels het in 1988 gestarte Doi Tung Development Project, een van de hoofdprojecten van de Mae Fah Luang Foundation, wordt de locale bevolking voorzien van duurzaam levensonderhoud.

Toeristische attracties van Doi Tung.

De belangrijkste toeristische attractie in het Doi Tung gebied vormt Doi Tung Villa en zijn prachtige tuinen (Fah Luang garden). De villa is de voormalige residentie van de Princess Mother en ligt hoog in de bergen. Na haar dood in 1995 is de villa omgebouwd tot museum. Mae Fah Luang garden is een tuin van gematigde planten welke zijn aangeplant in overeenstemming met de wensen van de Princess Mother, om Thaise mensen die nog nooit in het buitenland hebben gereisd een kans te geven te genieten van een gematigde bloementuin. De tuinen zijn prachtig aangelegd en bieden een mooi uitzicht op de omliggende bergen. Neem de tijd voor een wandeling langs de bloemperken en daarna voor een kop koffie op het terras.

Op de top van de Doi Tung ligt Wat Phra That Doi Tung. Deze in de 10e eeuw gebouwde tempel is een belangrijk bedevaartsoord voor Boeddhisten uit vele landen.

 

Lees hier verder over Doi Tung, Koninklijke villa en kleurrijke bloementuin & bekijk onze fotopresentatie.