Duitse vrouw sterft na beet kubuskwal Koh Samui

Toeristen worden gewaarschuwd.

Een 20 jarige Duitse vrouw is op het populaire Thaise vakantie-eiland Koh Samui overleden nadat ze werd gestoken door een kubuskwal. De vrouw was samen met een vriendin gaan zwemmen toen ze beiden door de een kubuskwal werden gebeten. De 20 jarige vrouw overleed in het ziekenhuis, haar vriendin liep slechts enkele verwondingen op.

De plaatselijke Thaise autoriteiten waarschuwen toeristen voor de uiterst giftige kwallen. Op het strand staan waarschuwingsborden, maar omdat het donker was toen de vriendinnen gingen zwemmen, hebben ze de borden waarschijnlijk niet gezien.

Kubuskwal is uiterst giftig.

De kubuskwal, in het Engels ‘box jellyfis’,  is een van de meest giftige kwalsoorten op aarde. Het dier heeft 15 tentakels achter zich hangen die elk wel zo’n drie meter lang kunnen worden. Een beet kan fataal zijn en een volwassene binnen enkele minuten doden. Deze kwallensoort komt voornamelijk voor in de Grote Oceaan en met name in Australië. In de Thaise wateren komen zelden kubuskwallen voor. Het dier is waarschijnlijk door stormen noordelijker gedreven. De laatste keer dat iemand in Thailand in aanraking is gekomen met een kubuskwal is veertien jaar geleden.