Duurste expat steden ter wereld

De helft van de top 10 ligt in Azië.

Azië is uitgegroeid tot een van de duurste regio’s voor mensen die werken in het buitenland. Dit blijkt uit de meest recente Cost of Living Survey van het Amerikaanse onderzoeksbureau Mercer. Azië is goed voor de helft van de top 10 van duurste expat bestemmingen. Hong Kong is gerangschikt als tweede en is daarmee de duurste plek geworden voor expats in Azië. De top 10 worden verder aangevuld met Singapore (4e), Shanghai (6e), Beijing (7e) en Seoul (8e).

Chinese steden hebben op de ranglijst een flinke sprong gemaakt. Dit is te wijten aan de versterking van de Chinese yuan en de hoge kosten van buitenlandse consumptiegoederen. Daarentegen zijn Japanse steden, als gevolg van het verzwakken van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar, blijven dalen. Tokio, in 2012 nog gerangschikt als duurste stad voor expats, staat nu 11e. Ook Europese steden zijn vanwege de dalende kosten van levensonderhoud in ranking gedaald, De drie duurste Europese steden zijn Zurich (3e), Geneve (5e) en Bern (9e). Alle drie steden die gebruik maken van de Zwitserse frank, die sterk in waarde is gestegen.

De duurste stad wereldwijd is de Angolese hoofdstad Luanda. De hoge kosten voor expats komt door de hoge prijs van ingevoerde goederen en de security services, waar vele expats gebruik van maken.

Overzicht van de volledige rangschikking van de 207 steden wereldwijd.