Eilanden Thailand bieden beste prijs-kwaliteitverhouding

Koh Pha-Ngan meest betaalbare eiland bestemming in Zuidoost Azië.

Thailand staat bekend als een van de goedkoopste vakantiebestemmingen. Dat dit ook daadwerkelijk zo is blijkt uit de jongste publicatie van de TripIndex Island Sun 2013 van de reiswebsite TripAdvisor. Uit deze jaarlijkse ranking van goedkoopste eiland bestemmingen in Zuidoost Azië blijkt dat vijf eilanden in Thailand in de top 10 zijn opgenomen. Op de eerste plaats, en daarmee dus de meest betaalbare eiland bestemming in Zuidoost Azië, staat het eiland Koh Pha-Ngan.

Koh Pha-Ngan behoort tot de Samui Archipel, een eilandengroep van meer dan 80 eilanden gelegen in de Golf van Bangkok. Het eiland is vooral bekend om zijn wereld beroemde Full Moon Party’s. Het Thaise eiland Koh Tao, eveneens behorende tot de Samui archipel, is als tweede gerangschikt. Gili Trawangan in Indonesie staat op de derde plaats.

Hoe komt de ranking tot stand?

Om tot de index te komen gaat TripAdvisor uit van de kosten voor twee personen bij een verblijf van een nacht in een vier-sterren hotel, een twee-gangen menu met kokos sap, bier, een massage en huur van fietsen en snorkeluitrusting. Op Koh Pha-Ngan komt dat neer op een bedrag van 7.322,50 THB (ca. € 170), waardoor dit eiland de meest betaalbare eiland bestemming is.

Eilanden Thailand bieden de meeste waar voor je geld.

In de top 20 met meest betaalbare eilandbestemmingen staan nog vier Thaise eilanden; Koh Chang (4e), Koh Lanta (8e), Koh Samui (9e) en Koh Phi Phi Don (13e). Met vijf eilanden in de top 10 van de meest betaalbare eilanden kun je met recht stellen dat de eilanden in Thailand de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden.

TripAdvisor TripIndex Island Sun 2013:

TripAdvisor TripIndex Island Sun 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reizen naar Thailand