Ervaar de Royal Barge Procession op 9 november

Laatste Royal Barge Procession was in 2006.

Een van de grootste spektakels in Thailand is de majestueuze Royal Barge Procession, een oude traditie die door de huidige koning van Thailand, Koning Bhumibol Adulyadej, in 1959 nieuw leven werd ingeblazen. Deze adembenemende waterprocessie over de Chao Phraya rivier in Bangkok is enkel en alleen gereserveerd voor nationaal bijzondere gelegenheden en is tijdens het bewind van koning Bhumibol slechts 16 keer gehouden. De laatste keer dat er een Royal Barge Procession plaats vond was op 12 juni 2006 ter gelegenheid van het 60 jarig ambtsjubileum van koning Bhumibol.

Ter gelegenheid van 85e verjaardag koning Bhumibol.

2012 is voor Thailand opnieuw een belangrijk jaar. Op 5 december viert koning Bhumibol namelijk zijn 85e verjaardag. Koning Bhumibol, de negende monarch van de Chakri dynastie, opgericht in 1782, is de langst regerende monarch in de geschiedenis van Thailand, en is sinds 1989 ’s werelds langst zittende monarch. Om de 85e verjaardag van de koning te herdenken organiseert de Koninklijke Thaise Marine op 9 november opnieuw een Royal Barge Procession. Op deze dag zal tussen 15.00u en 16.00u deze voor Thailand belangrijke processie weer over de Chao Phraya trekken. Voorafgaand aan de Royal Barge Procession op 9 november zullen er op 2 en 6 november (15.00u) een tweetal generale repetities gehouden worden.

Processie voert Koninklijke familie naar Wat Arun.

De 4,5 kilometer lange reis over de Chao Phraya rivier naar Wat Arun start op 9 november om 15.00u en duurt ongeveer 55 minuten. Aansluitend volgt de Royal Kathin ceremonie bij Wat Arun. Volgens de Thaise traditie offeren de Koninklijke familie hier voedsel en kleding aan de monniken van de tempel.

De koning zelf zal dit jaar niet actief deelnemen aan de processie. De Royal Barge Procession en de aansluitende Royal Kathin ceremonie bij Wat Arun wordt in opdracht van de koning voortgezet door ZKH Kroonprins Maha Vajiralongkorn.

Bekijk zelf de Royal Barge Procession langs de route.

De Royal Barge Procession kan op verschillende openbare plekken langs de Chao Phraya rivier bekeken worden. Je kunt de processie ook in comfort bekijken vanaf het paviljoen van de Koninklijke Thaise Marine. Tickets voor een stoel in het paviljoen kosten THB 1.500 (ca. € 37, -). Voor meer informatie en het boeken van een ticket ga je naar de reserveringswebsite.

Wil je meer weten over de Royal Barge Procession? Lees dan verder op onze webpagina ‘Royal Barge Procession, exclusieve oude Thaise traditie‘ en bekijk hier onze foto-presentatie.