Forse toename verkoop appartementen Pattaya

In 2011 stijging van 120 procent ten opzichte van 2010.

In de Thaise badplaats Pattaya zijn in 2011 2.191 appartementen verkocht, een stijging van 120 procent ten opzichte van het jaar 2010. Dit is bekend gemaakt door Knight Frank Real Estate Consultancies. Volgens het hoofd van de afdeling Wonen Knight Frank Thailand, komt de vraag naar appartementen in Pattaya hoofdzakelijk van lokale Thaise kopers. De appartement projecten van deze kopers zijn vooral gelegen in noord-Pattaya. Buitenlanders geven meer de voorkeur aan appartementen in zuid-Pattaya (Jomtien).

Bellegers geïnteresseerd in één slaapkamer appartementen.

De meeste Thaise kopers kopen een appartement in Pattaya als tweede huis. Hun voorkeur gaat uit naar twee slaapkamer appartementen met een woonoppervlakte van ongeveer 55 m². Bellegers zijn echter meer geïnteresseerd in één slaapkamer appartementen met een woonoppervlakte van ongeveer 39 m².

Appartementen in Pratumnak Hill en Jomtien Sai2 zijn het goedkoopst.

Onder de buitenlandse kopers van appartementen in Pattaya zijn vooral de Russen de potentiële kopers. Hun voorkeur locatie ligt in het Pratumnak Hill en de Jomtien Sai2 Area. De appartement projecten in dit gebied hebben echter geen zicht op zee, maar de verkoopprijzen zijn er goedkoop. Andere buitenlandse kopers van appartementen in Pattaya komen zijn vooral afkomstig uit Europa, voornamelijk uit Engeland, Ierland, Zweden en Noorwegen. De geprefereerde locatie voor deze groep kopers is Jomtien.

Wil je meer weten over het kopen of huren van een appartement of huis in Thailand? Lees dan verder in ‘Onroerend goed in Thailand’.