Geen visum nodig voor je verblijf in Thailand.

30 dagen in Thailand zonder visum.

Als Nederlander of Belg heb je voor je verblijf in Thailand tot maximaal 30 dagen geen visum nodig. Je hebt alleen een paspoort nodig dat bij aankomst in Thailand nog minstens 6 maanden geldig is.

Wil je toch langer dan 30 dagen blijven, maar heb je geen zin om een visum aan te vragen of wil je domweg de visumkosten besparen, dan dien je voordat de 30 dagen van je verblijf in Thailand zijn verstreken even het land te verlaten. Even de landsgrens overgaan en vervolgens Thailand weer in is voldoende om weer opnieuw zonder visum een periode in Thailand te mogen verblijven.

Voorheen kon je nadat je Thailand even verlaten had weer opnieuw een periode van maximaal 30 dagen zonder visum in Thailand verblijven. Echter deze verlengingsperiode heeft men verkort tot maximaal 15 dagen. Na deze 15 dagen kun je overigens weer opnieuw de landsgrens overgaan en je vervolgens opnieuw aanmelden voor een nieuw bezoek (ook weer voor maximaal 15 dagen).

Je kunt voor je verblijf in Thailand ook gewoon een visum aanvragen.

Verblijf je in Thailand niet in de buurt van een grensovergang of heb je geen zin in dit gereis, dan kun je voor je verblijf in Thailand natuurlijk ook gewoon een visum aanvragen.

Lees hier meer voor informatie over paspoort en visum voor Thailand.