Geniet ‘open air’ van een drankje in Bangkok op 61 hoog.

‘Vertigo Rooftop Bar’ van Banyan Tree.

Een van de leukste manieren om een dag in Bangkok te beëindigen is een bezoek aan de Vertigo Rooftop Bar, gelegen op de 61e verdieping van het prestigieuze Banyan Tree hotel. Hoewel er in Bangkok meer dakterras bars zijn behoort Vertigo tot de meest favorieten. Met zijn ongewoon smalle en langwerpige vorm krijg je de indruk aan boord te zijn van een ruimteschip. Het 360 graden panoramische open lucht uitzicht, boven de meeste van de omliggende wolkenkrabbers, geeft een bijzondere visie op de stad zoals de eindeloze langzaam bewegende neon van het verkeer en de enorme looping bochten van de Chao Phraya rivier. De belangrijkste gebeurtenis is echter de Bangkok zonsondergang, waarbij de hemel steeds een theater van licht is boven de donker wordende stad.

Geen exorbitant hoge prijzen.

Banyan Tree is gelegen aan de drukke Sathorn Road niet ver van het Lumpini Park en de Patpong avondmarkt in het stadsdeel Silom, een naam die vaak wordt geassocieerd met luxe. Het hotel heeft een ongebruikelijk ontwerp en oogt misschien wat ouder, maar zodra je de lobby binnen stapt voel je meteen de verfijnde en ontspannen sfeer. Om naar de Vertigo Rooftop Bar te gaan neem je in de lobby de snelle lift naar de 60e verdieping, waar een trap je verder leidt naar de rooftop.

De Vertigo bar opent om 17.00u, maar zorg ervoor dat je niet te laat arriveert want dan zijn de beste plaatsen vergeven. De meeste mensen komen voor de zonsondergang en dat is meestal rond 18.30u. Het Banyan Tree is een luxe hotel met de daarbij verwante prijzen. Drankjes zijn voor Thaise begrippen dan ook duur, maar niet exorbitant en zeker de moeite waard voor het steeds veranderende uitzicht tijdens de zonsondergang. Al met al een geweldig begin van de avond alvorens je gaat eten bij één van de nabijgelegen restaurants in Sathorn of Silom. Je kunt echter ook prima dineren bij Vertigo. Het gastronomisch restaurant serveert uitstekende geïmporteerde steaks, lammeren en schaal- en schelpdieren. Maar je kunt er ook genieten van Thaise en Chinese specialiteiten. Een uitgelezen kans voor een romantische avond op de ‘top of the World’.

Algemene informatie.

Ben je voornemens om Vertigo te bezoeken vergeet dan niet om genoeg tijd te nemen het te bereiken. Aan het eind van de middag is het extra druk in Bangkok en zijn files op de Sathorn road niet ongebruikelijk. Hou er rekening mee dat Vertigo een dresscode heeft. Deze is Smart Casual, dus geen shorts of slippers. Hier zijn ze streng in.

Openingstijden:  Bar: 17.00u – 01.00u  Restaurant: 18.00u – 23.00u.

Locatie: Banyan Tree Bangkok – 21/100 South Sathorn Road

Een kamer boeken in Banyan Tree met prijsmatchgarantie.

Als je tegen betaalbare luxe in Bangkok wilt verblijven, kun je ook een van de 325 kamers nemen in het 4/5 sterren Banyan Tree Hotel. Vanuit de luxueuze kamers heb je een prachtig uitzicht over de stad of de Chao Phraya rivier. Banyan Tree beschikt over de stijlvolle Vertigo Rooftop bar, een volledig uitgeruste spa, health club met zwembad en 7 eetgelegenheden. De kamers en suites hebben houten vloeren en grote ramen. Ze bieden een woonkamer, een minibar, gratis mineraalwater en koffie- en theefaciliteiten en satelliettelevisie. Er is een 24 uur per dag roomservice beschikbaar. Kamerprijzen worden aangeboden vanaf zo’n € 150, -.

Boek hier je accommodatie in het Banyan Tree Hotel Bangkok met prijsmatchgarantie!

 

Wil je meer weten over Bangkok? Op onze informatiepagina ‘Bangkok’ vind je uitgebreide informatie over de ‘stad der engelen’.