Goede vooruitzichten voor condo markt Phuket

Nieuwe condo complexen Phuket vooral in Kata en Karon.

De condo (appartementen) markt op Phuket biedt veel perspectief. Vooral in het gebied bij Kata Beach en Karon Beach zullen de komende jaren vele appartement complexen gebouwd gaan worden. Dit staat in een onderzoek uitgevoerd door real estate consultancies Knight Frank Thailand.

Het onderzoek geeft aan dat de meerderheid van het condo aanbod zich zal concentreren rondom Kata en Karon Beach. Dit gebied in het zuidwesten van Phuket is goed voor ongeveer 59 procent van het totale condo aanbod. 38 procent van het condo aanbod bevindt zich in het middenwestelijk gebied van Phuket, terwijl slechts 3 procent van het condo aanbod in het noordwesten van Phuket gelegen is.

Traditionele condo kopers in noord- of middenwesten van Phuket.

Traditionele condo kopers op Phuket zijn afkomstig uit Engeland, Duitsland en de Scandinavische landen. Daarnaast hebben veel expats die werkzaam zijn in Singapore en Hong Kong op Phuket een condo, omdat er elke ochtend een vlucht is vanuit Phuket naar Singapore en Hong Kong. De meerderheid van deze kopers hebben een condo in het noordwesten of middenwesten van Phuket.

Nieuwe condo kopers willen naar zuidwesten van Phuket.

Onlangs heeft een opkomende groep kopers uit het Midden-Oosten, Azië en Rusland de condo markt op Phuket gevonden. Deze groep condo kopers is meer geïnteresseerd in het gebied rondom Patong Beach, bekend om zijn uitgebreide toeristische activiteiten, twee-kilometer strand en nachtleven. Echter vanwege de beschikbaarheid en betaalbaarheid van de grond zullen de meeste nieuwe condo complexen in het nabij gelegen Kata Beach en Karon Beach gebouwd worden.

Wil je meer weten over Phuket? Lees dan verder in ‘Phuket’.