Golf toerisme Thailand groeit gestaag

Inkomsten golf toerisme $ 2 Miljard in 2012.

Door vooral de groei van het aantal golf toeristen uit Australië en Europa kunnen de inkomsten voor Thailand uit het golf toerisme in 2012 oplopen tot 60 miljard Bath ($ 2 miljard). De inkomsten uit het golf toerisme zijn berekend op basis van de door de Tourism Authority of Thailand (TAT) verwacht record van 19 miljoen buitenlandse toeristen voor Thailand in 2012. 3% van het totaal aantal buitenlandse toeristen komt naar Thailand om er golf te spelen. Het merendeel van het aantal golf toeristen verblijft in de vijf grote golf bestemmingen van Thailand: Bangkok, Chiang Mai, Hua Hin, Pattaya en Phuket.

Het aantal golf toeristen in Thailand blijft groeien. Met het aantal van meer dan 500.000 golf toeristen in 2011 en de naar schatting 57 miljard Bath ($ 1,9 miljard) aan inkomsten is het aantal van 600.000 golf toeristen in 2012 en 60 miljard Bath ($2 miljard) aan inkomsten zeer reëel.

Thailand behoort tot de top van populaire golf bestemmingen.

Thailand is voor buitenlandse golfers op dit moment de meest populaire golf bestemming in Azië. Wereldwijd neemt Thailand na Spanje en de USA de derde plaats in op de lijst van de meest populaire golfbestemmingen. Op dit moment beschikt Thailand over 260 golfbanen, 60 minder dan Spanje, 200 minder dan Schotland en 100 minder dan Ierland. Veel traditionele golfbestemmingen kunnen niet tippen aan de golf voorzieningen die Thailand op dit moment te bieden heeft. Daarbij komt het grote voordeel dat er in Thailand het hele jaar door golf beoefend kan worden en dat de prijzen die je hiervoor in Thailand betaald ongeveer de helft bedragen van de prijzen in het westen.

Aanhoudende sterke groei van toerisme naar Thailand verwacht.

De Thaise regering heeft hoge verwachtingen voor een aanhoudende sterke groei van het toerisme naar Thailand in de komende vier jaar. Onlangs werd voor 2015 en streefcijfer aangekondigd van ten minste 30 miljoen buitenlandse toeristen. Dit zou een omzet met zich meebrengen van 1.400 miljard Bath ($ 466 miljard). Het aandeel van het golf toerisme zou dan naar schatting 150 miljard Bath ($ 4,5 miljard) bedragen.

Wil je meer weten over golf in Thailand? Lees dan verder in ‘Golf in Thailand’.

 

Golfreizen.nu