Grondprijzen Phuket in tien jaar verdrievoudigd

Patong Beach is het duurst.

De grondprijzen op het vakantie eiland Phuket zijn de afgelopen tien jaar snel en gestaag toegenomen. Volgens de Agency for Real Estate Affairs Company hebben de grondprijzen zich hier de afgelopen tien jaar zelfs verdrievoudigd. De grondprijs op Patong Beach zou met een geschatte waarde van THB 450.000 per wah² (ca € 11.000 per 4m²) het duurste zijn van heel Phuket.

De Agency for Real Estate Affairs Company, Thailand’s onafhankelijke agentschap voor taxatie van onroerend goed, zegt dat de grondprijzen op Phuket jaarlijks gemiddeld met 14 procent zijn gestegen. De laatste twee jaren zijn, voornamelijk als gevolg van de toeristenindustrie de prijzen zelfs met 32 procent per jaar toegenomen. Grond in Ao Prao en Ao Po hebben de afgelopen tien jaar de hoogste stijging ondervonden, in totaal 500 procent. Grond welke hier in 2004 verkocht werd voor THB 2.000.000 per rai (ca. € 48.000 per 1.600m²) vertegenwoordigt nu een waarde van THB 10 miljoen, een stijging van 17 procent per jaar.

Grondprijzen Phuket zullen blijven stijgen.

Gemiddeld gezien is grond aan de westkust van Phuket duurder dan aan de oostelijke kust. Dit omdat de zee en stranden aan de westkust mooier zijn. De tsunami die het eiland een decennium geleden trof heeft geen invloed gehad op de ontwikkeling van de grondprijzen. Volgens de Agency for Real Estate Affairs Company zullen de grondprijzen op Phuket gestaag blijven stijgen, maar zou de stijging als gevolg de politieke situatie in Thailand en een daling van het aantal toeristische aankomsten kunnen vertragen.

Wil je meer weten over Phuket? Ga dan naar onze webpagina ‘Phuket’ . Hier vind je uitgebreide informatie over deze ‘Parel van de Andaman Zee’.