Grotere en kleinere eilanden in de Andaman zee

 

 

Eiland hoppen in Thailand is een leuke en ontspannende bezigheid. Zowel in de Golf van Thailand als in de Andaman zee hop je eenvoudig van het ene naar het andere bounty eiland. Sommige eilanden zijn te bezoeken middels een dagtocht met een lokaal bootbedrijf. Een aantal van hen bieden island hopping pakketten met speedboot aan. Deze tours bieden boot transfers, pickups en lunch voor de dag. Een andere mogelijkheid is om zelf een lokale longtail boot in te huren die je naar de afzonderlijke eilanden brengt.

Hieronder heb ik een selectie gemaakt van een aantal eilanden gelegen in de Andaman zee. Deze bestaat enerzijds uit een aantal grotere eilanden die goed bereikbaar zijn en een verscheidenheid aan accommodaties en restaurants bieden. Anderzijds uit eilanden die een meer schipbreukeling gevoel geven en overdag met boottochten bezocht worden. Over het algemeen beschikken deze eilanden over weinig tot geen accommodaties en restaurants.

Koh Lanta

Koh Lanta biedt voor ieder wat wils en ligt op slechts twee uur rijden van de luchthaven van Krabi. Het eiland biedt budget mogelijkheden, maar ook een aantal zeer mooie resorts. Koh Lanta is een lang smal eiland dat loopt van noord naar zuid. De gehele westkust is bevolkt met resorts, bungalows, bars en restaurants. Het is een ideale plek om onder het genot van een cocktail de zonsondergang te aanschouwen.

Koh Phi Phi (Don)

Koh Phi Phi Don is het bekendste en het enige bewoonde eiland van de zes eilanden van de Koh Phi Phi archipel. De andere eilanden zijn alleen overdag te bezoeken. Koh Phi Phi Don bestaat eigenlijk uit twee eilanden die middels een smalle strook vlak land met elkaar verbonden zijn. Het staat bekend om zijn verborgen idyllische stranden en geweldige onderwaterwereld.

Phuket

Phuket is niet alleen het grootste maar ook wel het meest bekende eiland van Thailand. Aangezien Phuket verschillende jachthavens heeft, is het ook mogelijk om vanuit hier over te gaan op eiland hoppen in de Andaman zee. Je hebt een ruime keuze uit vervoersmogelijkheden variërend van speedboten, jachten en catamarans.

Railay

Railay is een deel van het vasteland van Krabi en daardoor niet echt een eiland. Daar er vanuit het vasteland geen directe wegen naar Railay gaan is het alleen per boot te bereiken. Er zijn een aantal idyllische stranden waarvan er een aantal via een Walking Street met kleine restaurantjes en winkeltjes met elkaar verbonden zijn.

Koh Phi Phi Leh

Koh Phi Phi Leh is vooral bekend geworden vanwege de film ‘The Beach’ met Leonardo DiCaprio, dat zich voornamelijk afspeelt op Maya Beach. Het eiland wordt druk bezocht door dagjesmensen die hier vaak al vroeg in de ochtend worden afgezet. Het is een populaire plek om te snorkelen en biedt een prachtig uitzicht op de nabijgelegen eilanden.

Koh Poda

Poda Island ligt voor de kust van Krabi en is per longtail boot vanuit Ao Nang gemakkelijk te bereiken. Het is een leuk eiland om een middag door te brengen. De meeste bezoekers blijven op het eiland hangen rondom het drop-off punt. Het is dus zeer de moeite waard om verder te dwalen langs de fascinerende stranden witte zandstranden en helemaal tot jezelf te komen.

Koh Kai (Chicken Island)

Dit eiland is bekend en genoemd naar haar natuurlijke rotsformatie dat lijkt op het hoofd en de nek van een kip. Afgezien van zijn schoonheid op het land, heeft het eiland aan de westkant tal van schitterende koraalriffen. Evenals Poda Island is Chicken Island gemakkelijk vanuit Ao Nang te bereiken met de longtail boot.

Koh Rok

Koh Rok is onderdeel van het Mu Koh Lanta National Park gelegen in de Andaman zee. Het staat vooral bekend om zijn witte zandstranden, kristalhelder water en uitgestrekte koraalriffen. Het interieur is bedekt met een weelderige groene jungle. De meeste bezoekers komen als dagje uit, maar het is ook mogelijk om in het hoogseizoen langer te verblijven.

Koh Hong (Room Island)

Hong Island is een van de mooiste en ongerepte eilanden van Krabi. Het onbewoonde eiland staat bekend om zijn adembenemende schoonheid, ondiepe koraalriffen en fijne zandstranden. Aan de rechterzijde van het eiland ligt in het midden een door rotsen omgeven geheime lagune met een vrij smalle maar spectaculaire ingang. Binnenin voelt het als een met de natuur.

Koh Mook

Koh Mook ligt iets zuidelijker in de Andaman zee ter hoogte van de stad Trang. Het eiland is onderdeel van het Hat Chao Mai Nationaal Park en een oase van rust. Je vindt er een beperkt aanbod van accommodaties en restaurants. Het is een ideale plek als je van rust houdt en daarnaast ook een beetje van wandelen, op het strand liggen, snorkelen, een beetje mountainbiken en lekker eten.

Koh Tub (Tap Island)

Koh Tub is een van de meest populaire offshore eilanden rond Krabi voor dagtochten en rondleidingen. Het eiland behoort tot een van de kleinere eilanden van de Mu Koh Poda archipel. Het heeft een mooi strand en de omringende wateren met een overvloed aan tropische vissen zijn een uitstekende plek om te snorkelen.

Koh Khao Phing Kan (James Bond Island)

Koh Khao Phing Kan, beter bekend als James Bond Island, is een belangrijke toeristische attractie. Het eiland is een belangrijke toeristische attractie geworden sinds het in 1974 het decor was voor de film ‘The Man with the Golden Gun’. Het eiland ligt ten noordoosten van Phuket in Phang Nga Bay. Een onderscheidend kenmerk van deze baai is het aantal steile kalkstenen kliffen die vanuit het smaragdgroene water omhoog steken. Het gebied is een populaire bestemming voor kajakken en veel dagtochten naar James Bond Island worden gecombineerd met kajakken en een bezoek aan andere populaire eilanden in dit gebied.

Wil je meer weten over de eilanden in Thailand? Lees dan verder op mijn informatiepagina ‘Thaise eilanden’.