Hardere aanpak illegale openingstijden nachtleven Bangkok

Nieuwe wetgeving moet politie meer bevoegdheden geven.

De politie in Bangkok gaat harder optreden tegen nachtclubs, bars en andere uitgaansgelegenheden die later dan 01.00u open blijven. Een voorgestelde nieuwe wijziging van de wet moet een eind maken aan het toenemend aantal illegale bedrijven in de Thaise hoofdstad. De huidige wetgeving inzake het open blijven na sluitingstijd biedt de politie alleen de mogelijkheid tot het geven van een kleine boete. Als een gelegenheid openblijft na sluitingstijd kan deze alleen beboet worden met een bedrag van THB 2.000 (ca. € 44).

Onder de nieuwe wetgeving kunnen boetes worden uitgeschreven variërend tussen de THB 60.000 (ca. € 1.300) en THB 200.000 (ca. € 4400). De politie verwacht dat de voorgestelde nieuwe boetes hen meer macht zal geven om hardhandig op te treden tegen de illegale openingstijden. Het open blijven na sluitingstijd heeft de afgelopen jaren in de uitgaansgebieden van Bangkok geleid tot een toename van vechtpartijen en andere misdaden.

De voorgestelde nieuwe wijziging van de wet geeft de politie van Bangkok ook meer bevoegdheden om open lucht eetgelegenheden die alcohol verkopen en muziek afspelen met een geluidssterke van meer dan 80 decibel harder aan te pakken. Bovendien zullen eigenaren verplicht worden een licentie te verkrijgen voor een bedrag van tussen de THB 10.000 (€ 222) en THB 50.000 (€ 1.100), afhankelijk van de grootte en locatie van het feest.

Wil je meer weten over het uitgaansleven in Bangkok? Lees dan verder op onze webpagina ‘Nachtleven in Bangkok’.