Heb je in Thailand een internationaal rijbewijs nodig?

Vertaling van je rijbewijs in meerdere talen.

Regelmatig krijgen wij de vraag of je in Thailand in bezit moet zijn van een internationaal rijbewijs (IDL) als je er een auto of motorfiets wilt huren. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van je rijbewijs in meerdere talen en is te verkrijgen bij de ANWB. In Thailand is een dergelijk rijbewijs verplicht als je met een auto of motorfiets aan het verkeer wilt deelnemen. Daarnaast dien je ook een geldig rijbewijs bij te hebben.

Als je van plan bent om in Thailand te wonen of te werken, dan dien je in het land zelf een ‘Thai driver’s license’ aanvragen. Deze vergunning, waarop ook je foto-ID staat afgedrukt, dient tevens als een identificatie bij politie controleposten i.p.v. je paspoort. Je kunt deze identificatie eveneens gebruiken tijdens het inchecken bij hotels en binnenlandse vluchten in Thailand.

Zorg dat je beschikt over de juiste papieren.

Als je als buitenlander in Thailand de weg op gaat met een auto of motorfiets zorg dan dat je te allen tijde in het bezit bent van de juiste papieren. Ben ervan bewust dat als je niet over de juiste papieren beschikt, je mogelijk geen dekking hebt van de verzekering. Dit geldt overigens ook voor het rijden zonder helm op een motorfiets of scooter.

Hoewel het natuurlijk erg handig en ook goedkoper kan zijn om tijdens je vakantie in Thailand een auto te huren, moet je jezelf toch afvragen of het niet verstandiger is om er van het openbaar vervoer gebruik te maken. Zeker als je geen ervaren chauffeur bent is het verstandiger om je in Thailand te laten vervoeren. De wegen in Thailand behoren tot de gevaarlijkste ter wereld en er vallen jaarlijks vele verkeersdoden.