Heersende koude in Chiang Mai

Kwik op bergtoppen daalt naar 4 graden.

Als gevolg van een langdurige invloed van intense hoge druk boven het noorden van Thailand zijn de minimum temperaturen in een groot deel van Thailand tot een minimum gedaald. De minimum temperaturen op de bergtoppen in Chiang Mai zijn zodanig laag dat zes districten van de provincie Chiang Mai tot rampgebied zijn verklaard. De ‘Chiang Mai Disaster Prevention and Mitigation’ heeft bekend gemaakt dat 469.132 mensen in dit gebied zijn getroffen door de heersende koude. Aan de getroffenen zijn inmiddels dekens en jassen verstrekt.

Temperaturen laagland Chiang Mai zijn aangenaam.

De momenteel gemeten minimum temperaturen op de bergtoppen in Chiang Mai en de andere noordelijke provincies van Thailand zijn uitzonderlijk laag te noemen. Volgens de Thaise meteorologische dienst variëren de minimum temperaturen er tussen de 4 en 10 graden, terwijl de minimum nachttemperaturen in het laagland van dit gebied blijven hangen tussen een aangename 16 en 20 graden.

Ook in Bangkok zijn de minimum temperaturen als gevolg van de hoge druk in het noorden van Thailand enkele graden lager dan normaal. Hoewel deze nog altijd zo’n 19 à 20 graden bedragen zijn deze voor Bangkok toch relatief laag te noemen.