Hoe maak je een transfer van Krabi Airport naar Ao Nang of Krabi town?

Transfer via hotel het makkelijkst, maar niet het goedkoopst.

Krabi International Airport ligt even ten noordoosten van Krabi town. De afstand tussen het vliegveld en het stadscentrum van Krabi town bedraagt ongeveer 15 kilometer. Naar de badplaats Ao Nang is het zo’n 40 kilometer. Het vliegveld van Krabi werd geopend in 2000 en de internationale terminal volgde in 2006. De meeste reizigers die op Krabi International Airport aankomen hebben de transfer naar hun hotel van tevoren al geregeld. Dit is zeker de makkelijkste optie, maar niet de goedkoopste.

Shuttle bus of taxi is makkelijk en goedkoop.

Zo kun je voor je transfer vanaf Krabi International Airport ook gebruik maken van de shuttle bus. Voor een ticket met deze transfer verbinding naar Krabi town betaal je THB 90 (ca. € 2, -) en naar Ao Nang THB 150 (ca. € 3,50). Je kunt vanaf de aankomst terminal op het vliegveld ook de taxi nemen. De prijs bedraagt ongeveer THB 600 (ca. € 14, -) en er kunnen maximaal vier passagiers in een taxi. Dit betekent dat je bij vier personen elk THB 150 betaald, hetzelfde bedrag dat je voor een ticket met de shuttle bus betaalt. De transfer van Krabi International Airport naar Ao Nang duurt ongeveer 40 minuten.

Lijn bus of songtaew is het goedkoopst.

Voor de goedkoopste manier om je transfer te maken neem je de bus lijndienst of een songtaew. Hiervoor loop je vanaf de voorkant van het vliegveld naar de snelweg. Deze optie is echter alleen aan te raden als je niet over al teveel bagage beschikt.