Hoe neem je een legale taxi op Suvarnabhumi Airport Bangkok?

Kijk uit voor sjacheraars!

Voor veel reizigers die voor de eerste keer op Suvarnabhumi International Airport in Bangkok aankomen is het vinden van de officiële taxi vaak zeer verwarrend. Veel reizigers laten zich innemen door de piraat taxi’s. Echter de officiële taxi is veiliger en goedkoper. Je dient wel te weten waar je hen op het vliegveld kunt lokaliseren.

Na het verlaten van de bagage claim en douane loop je op Suvarnabhumi Airport direct de aankomsthal in. De aankomsthal ligt op de tweede verdieping van het vliegveld. Hier zul je onmiddellijk worden omringd door sjacheraars met de woorden ‘taxi’ of ‘hotel’. Ons advies: Negeer ze allemaal en NIET met ze praten.

Officiële taxi standplaats bevindt zich op level 1.

De officiële taxi vind je op Suvarnabhumi International Airport op de eerste verdieping van het vliegveld. Vanuit de aankomst hal (tweede verdieping) moet je dus een verdieping naar omlaag. De taxistandplaats vind je hier buiten. Voor het nemen van een taxi ga je naar de taxi balie. Ook op de eerste verdieping zul je nog steeds sjacheraars tegenkomen die ‘taxi’ roepen. Als je in de buurt van de officiële taxi bent zullen ze vaak proberen je ervan te overtuigen om geen officiële taxi te nemen. Negeer ze allemaal.

Meld je bij de taxi balie.

Bij de taxi balie staan een of twee mensen die je zullen vragen waar je naar toe wilt. Hun taak is om je gewenste bestemming door te geven aan de taxi chauffeur, die vaak weinig of geen Engels spreekt. De taxi balie brengt THB 50 (ca, € 1,25) in rekening, welke worden verrekend in de ritprijs die je aan het einde van de reis betaald. Betaal dus verder niets aan de balie.

De persoon aan de balie wijst een taxi aan die vervolgens naar je toe komt rijden. De taxi chauffeur zal aanbieden om je bagage in de kofferbak te bergen, maar meestal is er niet veel ruimte als gevolg van de LPG tank. Veel taxi’s in Bangkok rijden namelijk op LPG. Zie erop toe dat de taxi chauffeur de taximeter aanzet. Doet hij dit niet roep dan ‘meter’. Geeft de taxi chauffeur een prijs of wil hij over de ritprijs gaan onderhandelen dan wordt je waarschijnlijk opgelicht. Hou vast aan ‘meter’ of stap uit en vraag om een andere taxi.

Tip: Als er bij de taxi balie een lange rij staat kun je ook de gratis shuttlebus nemen naar het PTC (Passenger Transport Center). Dit vervoerscentrum ligt buiten de vliegveld terminal en hier staan ook taxi’s te wachten.

Rijden met de taxi over tolwegen.

Bangkok beschikt over tolwegen. Op de route van Suvarnabhumi International Airport naar de stad kan het zijn dat de taxi chauffeur je vraagt of hij de Highway moet nemen. Je kunt als beste antwoorden met ‘up to you’ of ‘you choose’. Hij zal dan waarschijnlijk de route onder de snelweg nemen. Als je de highway neemt moet je tol betalen en dat dient betaald te worden door de passagier van de taxi.

Wil je meer weten over het vervoer vanaf Suvarnabhumi Airport naar Bangkok? Lees dan verder op onze webpagina ‘Vervoer vanaf Suvarnabhumi naar Bangkok’.