Hoe reis je van Ubon Ratchathani naar Pakse in Laos?

Wat Phu, beroemde bezienswaardigheid in Pakse.

45 kilometer van de stad Pakse (Laos) ligt de beroemde Boeddhistische tempel Wat Phu. Hoewel het tempelcomplex van Wat Phu niet helemaal zo indrukwekkend is als het Wat Angkor complex in Cambodja, maakt de rust en sereniteit van Wat Phu deze plek zeer bijzonder. De klim naar de top van het tempelcomplex en het uitzicht vanaf daar zijn zeer de moeite waard.

Pakse ligt niet ver van Ubon Ratchanthani (Thailand).

Pakse is de hoofdstad van de gelijknamige Laotiaanse provincie en ligt niet ver van de stad Ubon Ratchathani, gelegen in het noordoosten van Thailand. Vanuit Ubon Ratchathani is Pakse per bus makkelijk te bereiken. Vanuit het centrale busstation in Ubon Ratchathani vertrekt om 7.00u 9.00u, 14.30u en 15.30u de Thai-Lao International Bus richting Pakse. De totale afstand is ongeveer 135 kilometer en de reis duurt ongeveer 2 uur. Aan de grens grensovergang bij Chong Mek wacht de bus tot alle passagiers de visa formaliteiten heeft afgehandeld. Tickets voor Vanuit het centrale busstation in Ubon Ratchathani vertrekt de bus naar Pakse.de bus kosten THB 200 (ca. € 4,70). Wil je in Pakse weer met de bus terug naar Ubon Ratchathani dan kun je hier de bus nemen om 7.00u, 8.30u of 15.30u. Voor het bezoeken van Wat Phu neem je in Pakse een minibus of taxi.

Vanuit Bangkok naar Ubon Ratchathani.

Vanuit Bangkok kun je zowel per bus als vliegtuig naar Ubon Ratchathani. Zowel Thai Airways, Nok Air en Air Asia onderhouden een luchtverbinding tussen Bangkok en Ubon Ratchathani. Als je vanuit Bangkok een vroege vlucht neemt is het mogelijk om in Ubon Ratchathani dezelfde dag nog naar Pakse door te reizen. Neem bij aankomst op het vliegveld van Ubon Ratchathani een bus of taxi naar het centrale busstation van de stad. Bussen naar Ubon Ratchathani vertrekken in Bangkok vanaf de North & North Eastern Bus Terminal (Mo Chit).