Hoe staat het met de gezondheidszorg in Thailand?

Gezondheidszorg staat op een hoog peil.

Als bezoeker van Thailand hoef je weinig bezorgd te zijn over de gezondheidszorg in dit land. Dankzij de inspanningen van de regering van Thailand zijn vele overdraagbare ziekten onder controle. Malaria en knokkelkoorts komen nog wel voor, maar dit beperkt zich tot afgelegen jungle gebieden. Een antimuggen spray is in de regel voldoende om muggen ’s nachts op afstand te houden.

Gebruik als drinkwater alleen gebotteld water. In heel Thailand is kraanwater niet geschikt als drinkwater.

De meest voorkomende kwaal die de gezondheid van expats en toeristen in Thailand teistert is een seksueel overdraagbare aandoening. Doe in Thailand dus nooit aan onbeschermde seks. Condooms zijn in Thailand goedkoop en overal te koop.

Geneeskundige zorg in Thailand is uitstekend en goedkoop.

Maak je geen zorgen over geneeskundige zorg in Thailand. Deze is van een hoog niveau en stukken goedkoper als in Europa of de VS. Een toenemend aantal westerse toeristen komt naar Thailand om medische redenen. De medische zorgverleners in Thailand zijn wereldwijd gerespecteerd en gerenommeerd. Het land beschikt over internationale ziekenhuizen, medische centra, gespecialiseerde klinieken en een breed scala aan holistische centra en kuuroorden.

Wil je meer weten over de gezondheidszorg in Thailand? Lees dan verder op onze webpagina ‘De gezondheidszorg in Thailand’.