Hoe te kiezen uit de vele eilanden van Thailand.

Thailand heeft meer dan 250 eilanden.

Het zuiden van Thailand staat bekend om zijn vele tropische eilanden en exotische stranden. Zowel in de Andamanse Zee als de Golf van Bangkok liggen vele kleine en grote eilanden die stuk voor stuk tot de mooiste ter wereld behoren. Alle eilanden van Thailand liggen vrij dicht voor de kust, eilanden in open zee ver van de kust tref je er niet aan. Waren in vroegere tijden de meeste eilanden onbewoond, tegenwoordig zijn de meeste eilanden vanwege het toerisme in meer of mindere mate ontwikkeld.

Thailand heeft voor iedereen het juiste eiland.

Hoe nou te kiezen uit al deze paradijselijke eilanden? Je keuze hangt af van waar jij behoefte aan hebt. Ben je een actieveling, rustzoeker of juist een feestganger. Thailand heeft voor iedereen het juiste eiland.

Op Phuket en Koh Samui vind je volop traditionele Thaise uitgaansgelegenheden en ook op Koh Pha Ngan wordt volop gefeest met als hoogtepunt de legendarische Full Moon Party’s. Hou je meer van rust en ontspanning dan zijn eilanden als Koh Lanta, Koh Kradan of Koh Ngai. De eilanden Koh Phi Phi en Koh Tao bieden uitstekende duikfaciliteiten en zijn een van de beste duiklocaties van Azië.

Eilandhoppen bijzondere ervaring.

Veel eilanden van Thailand behoren tot een archipel die onderling met bootverbindingen worden verbonden. Wil je in korte tijd veel zien dan is eilandhoppen een ideale vakantievorm. Je verblijft 1 of 2 dagen op een eiland om vervolgens per veerboot weer naar een volgend eiland te reizen. De grote diversiteit aan belevingen maakt deze reisvorm tot een onvergetelijke ervaring.

Lees hier verder over de eilanden van Thailand.